home design 800x400

Τρίπολη: Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στη Ψύχωση φέρνει ελπίδα

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες για έγκαιρη αντιμετώπιση και επανένταξη σε περιβάλλον εξωνοσοκομειακής φροντίδας.

Στην Τρίπολη, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ξένιος Ζευς» φέρνει ελπίδα με την εγκατάσταση της πρώτης Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην ψύχωση. Ιδρυμένη το 2001, η εταιρεία αναλαμβάνει δράση στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής μέριμνας με μια σειρά υπηρεσιών που εξυπηρετούν το κοινό.

Η νέα μονάδα απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, η μονάδα συνεργάζεται ενεργά με άλλες μονάδες ψυχικής υγείας και φορείς της κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κοινωνική λειτουργός Γιάννα Μπαλή, οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και ακόμα και στο σπίτι των ασθενών, προσφέροντας εξατομικευμένα σχέδια φροντίδας, αποκατάσταση, φαρμακευτική αγωγή και παραπομπές, αναφέροντας πως ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των ψυχικών διαταραχών.

Πέραν των βασικών υπηρεσιών, η μονάδα προσφέρει συμβουλευτική ατομική και ομαδική, καθώς και οικογενειακή, ενώ επικεντρώνεται στην εκπαίδευση σε κοινωνικές, ατομικές δεξιότητες και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, η μονάδα αποφεύγει τη στιγματοποίηση των ωφελούμενων, ενώ οργανώνει δράσεις ενημέρωσης για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που σχετίζεται με τις ψυχικές διαταραχές.

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να διαμορφώσει θετικά την πορεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας τους την απαραίτητη υποστήριξη για μια καλύτερη ζωή.

Σχόλια

Exit mobile version