home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τα επόμενα βήματα για τον ανάδοχο και οι προοπτικές για το μέλλον

Το Υπερταμείο προχωρά στην επόμενη φάση του διαγωνισμού παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας
Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Το Υπερταμείο προχωρά στην επόμενη φάση του διαγωνισμού παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε σε σχετική παρουσίαση. Σύμφωνα με τα σχέδια, τον Φεβρουάριο του 2024, θα αποσταλεί η σύμβαση παραχώρησης στους υποψηφίους, ενώ έως τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται η υποβολή προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Εκτιμάται ότι εντός 2 μηνών, από τις αρχές Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής αναδόχου, με την προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024, προσδίδοντας νέα δυναμική στην πόλη της Καλαμάτας. Μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων από 4 μεγάλα επενδυτικά σχήματα, όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- GMR Airports Limited, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A, Egis Airport Operation-AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.- Aéroports de la Cote d’Azur, FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε., η αναμονή είναι αναμφίβολα υψηλή.

Μέσα από επενδύσεις, το αεροδρόμιο Καλαμάτας προετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν αυξανόμενο αριθμό επιβατών που εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 500.000 πολύ νωρίτερα από το τέλος της δεκαετίας. Αυτή η αναπτυσσόμενη κίνηση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο και τη βελτίωση των οδικών υποδομών στο νομό, αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στον νομό Μεσσηνίας και στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του αεροδρομίου.

Σε αυτήν τη φάση, θα διευκρινιστεί η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης (περίπου 40 έτη), καθώς και άλλες κρίσιμες συμβατικές ρυθμίσεις που θα σχηματίσουν το πλαίσιο για τη μελλοντική ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Η πόλη βρίσκεται σε αναμονή, ενώ η νέα εποχή σύνδεσης και επενδύσεων φαίνεται ότι ξεκινά για την Καλαμάτα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis