home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο ετοιμάζεται να γιορτάσει τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

Το πρόγραμμα εορτασμού
Άγιος Αναστάσιος

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου γιορτάζεται στο Ναύπλιο ο πολιούχος της πόλης, Άγιος Αναστάσιος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου Ναυπλίου «Αγίου Αναστασίου», θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 στο Ναύπλιο.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ι. Ορφανός και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων  προσκαλούν τους κατοίκους στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Τετάρτη 31η Ιανουαρίου και ώρα 630 μ.μ.

Θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου.

Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Αναστασιόυ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίουθα τελεστεί η ακολουθία του Όρθου και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδαςκ.κ. Νεκταρίου και ετέρων Αρχιερέωνμε τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, Αρχών και την παρουσίαεκατοντάδων πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 10.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του Πολιούχου, κατά την συνηθισμένη τάξη.

Τέλος προσέλευσης επισήμων στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου ώρα 9:15π.μ.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να προστείο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Δημοτικές, Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Λιμενικές και Δημόσιες αρχές, οι Εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης, οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφέδρων Αξιωματικών & οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, Σωματείων, Συλλόγων και όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Σημαιοστολισμός-φωταγώγηση

Την ημέρα της εορτής και από ώρα 08:00 π.μ. και μέχρι δύσης του ηλίου:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών της πόλης.
  • Τις βραδινές ώρες θα γίνει φωταγώγηση της πόλης καθώς επίσης και των ανωτέρω καταστημάτων.
Πρόσκληση και πρόγρμμα εορτασμού Αγίου Αναστασίου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis