home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προσοχή. Νέα απάτη στην Πελοπόννησο – Προσποιούνται τους λογιστές για να ενεργοποιήσουν το market pass

Για να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες λένε ότι η ενεργοποίηση του market pass μπορεί να γίνει μόνο από λογιστές, ενώ ζητάνε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας
Εξιχνιάστηκαν απάτες στο Ναύπλιο

Προσοχή με νέα τηλεφωνική απάτη στην Πελοπόννησο, όπου επιτήδειοι καλούν τους πολίτες, με αφορμή την ενεργοποίηση του market pass.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον anagnostis.org, δράστες καλούν στο κινητό, γνωρίζοντας το μικρό τους όνομα και προσποιούνται πως είναι οι λογιστές τους. Μάλιστα, για να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες λένε ότι η ενεργοποίηση του market pass μπορεί να γίνει μόνο από λογιστές.

Όπως αναφέρει πολίτης, η οποία ευτυχώς δεν έπεσε θύμα της απάτης, της ζήτησαν να μπουν στον τραπεζικό της λογαριασμό και μάλιστα της ανέφεραν τα πρώτα νούμερα της κάρτας, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν και τα υπόλοιπα.

Μόλις, η γυναίκα πρότεινε να πάρει η ίδια το λογιστήριο, η απάντηση των δραστών ήταν πως «όλες οι γραμμές μιλάνε». Ευτυχώς, δεν δόθηκαν τραπεζικά στοιχεία και έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας πως θα πάει η ίδια στον λογιστή.

Όπως ήταν λογικό, όταν κάλεσε τον λογιστή της επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για απάτη.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Καλησπέρα, ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν λίγη ώρα με κάλεσαν στο κινητό και με ζήτησαν με το μικρό μου όνομα, με την πρόφαση ότι είναι από το λογιστήριο μου.

Μου είπαν ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα του μάρκετ πας και αν ήθελα να μου το ενεργοποιήσουν μπορούν μόνο οι λογιστές. Του είπα ότι έχω την εφαρμογή στο κινητό μου, μου είπε ότι δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω και πρέπει να μπει στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Μου είπε τα πρώτα νούμερα της κάρτας μου (μετά ενημερώθηκα ότι είναι κοινά εάν έχει visa για όλους). Μου ζήτησε τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας και δεν τα έδωσα. Του ζήτησα να καλέσω εγώ στο λογιστήριο, αλλά μου είπε ότι όλες οι γραμμές μιλάνε. Δεν έδωσα τα στοιχεία της κάρτας και το έκλεισα λέγοντας του ότι θα πάω η ίδια από το γραφείο του λογιστή.

Εννοείται ότι κάλεσα τον λογιστή και όλο αυτό ήταν απάτη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis