home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέτσες: Brainstorming για ενίσχυση τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού

Συνάντηση για την εξωστρέφεια του νησιού των Σπετσών
Σπέτσες συνάντηση

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ανάδειξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού, ο Δήμος Σπετσών διοργάνωσε την Παρασκευή 19/01 μια καίρια συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους τομείς της τοπικής κοινότητας. Η συνάντηση εστίασε στην ανάδειξη του νησιού ως προορισμού που συνδυάζει πολιτισμική πλούσια ιστορία, παραδοσιακές βιοτεχνίες και μοναδικές τοπικές γεύσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι συζήτησαν με εκπροσώπους από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, τα μέλη της τουριστικής επιτροπής, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών, καθώς και τον πρόεδρο των καραβομαραγκών. Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσία του τεχνίτη βοτσαλωτών, μιας τέχνης μοναδικής στο νησί και εκπροσώπου των ζαχαροπλαστών, που αναδεικνύουν την τοπική γαστρονομία μέσω των παραδοσιακών αμυγδαλωτών Σπετσών.

Κεντρικά θέματα της συνάντησης ήταν η διατήρηση και ανάπτυξη της τουριστικής επιτροπής, ως εισηγητικού οργάνου του δήμου μας και η στρατηγική για την ανάδειξη του νησιού ως έναν προορισμό που συνδυάζει πολιτισμό, ιστορία και φυσική ομορφιά, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλον τον χρόνο.

Η δήμαρχος κ. Ευγενία Φραγγιά τόνισε τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την προαγωγή και ανάπτυξη του τόπου. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη για διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας του νησιού, παράλληλα με την προσαρμογή σε σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις.

Η συνάντηση αποτέλεσε μια σημαντική βάση για τη συνεχή συνεργασία και ανάπτυξη που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια του Δήμου Σπετσών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis