home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέτσες: Σε ροτόντες γύρω από το αναμμένο τζάκι η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο περιέγραψε ο Κασσελάκης – Απόντες Τσίπρας, Ακρίτα, Γεροβασίλη, με καθυστέρηση θα φθάσει ο Πολάκης
Σπέτσες

Στις Σπέτσες βρίσκονται από σήμερα το μεσημέρι τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου συνεδριάζει στο σπίτι του προέδρου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καλέσει τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια τριήμερη συνεδρίαση, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου για το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Η «μυστική» άφιξη Κασσελάκη και τα Power Point

Με τα PowerPoint στις βαλίτσες τους, οι βουλευτές έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στις Σπέτσες, στο ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αφίχθη αργά χθες το βράδυ με τρόπο τέτοιο ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τα τηλεοπτικά δίκτυα που του είχαν στήσει καρτέρι.

Στο επίκεντρο της πρωτότυπης συνάντησης των Σπετσών θα βρεθούν όλες οι νομοθετικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα. Κάθε τομεάρχης θα παρουσιάσει με power point τις προτεραιότητες και τη δουλειά του τομέα του. Η εισήγηση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Εξαίρεση αποτελεί ο Τομέας Οικονομικών όπου θα δοθεί χρόνος περίπου 60 λεπτών.

Οι ροτόντες, το τζάκι και τα διαλείμματα

Έχει προβλεφθεί κάθε λεπτομέρεια για τη συνεδρίαση και μάλιστα θα υπάρχει κάθε ώρα ένα μικρό διάλλειμα για τους καπνιστές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το τζάκι στο χώρο που γίνεται η συνεδρίαση της ΚΟ είναι αναμμένο.

Ο χώρος στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη έχει διαμορφωθεί με ροτόντες με τους βουλευτές να έχουν μαζί τους λαπ τοπ προκειμένου να μπορούν να κρατούν σημειώσεις.

Οι εργασίες και το δείπνο

Οι εργασίες της πρώτης μέρας της ΚΟ θα είναι πολύωρες και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ, όταν και θα παρατεθεί σε όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δείπνο στο σπίτι του κ. Κασσελάκη.

Οι συναντήσεις εργασίας θα συνεχιστούν το Σάββατο το πρωί, θα υπάρξει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα. Θα ολοκληρωθούν το βράδυ με τον πρόεδρο να παραθέτει δείπνο στους βουλευτές σε ταβέρνα του νησιού.

Οι απόντες και οι… καθυστερημένοι

Απόντες από τη συνάντηση των Σπεστών, για λόγους που έχουν εξηγηθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Ακρίτα και η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη είναι επίσης απούσα καθώς δήλωσε ασθένεια, ενώ ο Παύλος Πολάκης αναμένεται στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο.

Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis