home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Έρχονται… χιονοεκπλήξεις στην Πελοπόννησο

Ανοιξιάτικο σκηνικό μέχρι την Παρασκευή και ανατροπές από το Σάββατο βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος
Μαίναλο χιόνια

Επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά μοντέλα των τελευταίων ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος, κάνοντας λόγο ακόμη μία φορά για ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού μέχρι την Παρασκευή (19/1), αλλά μεγάλη ανατροπή και «χιονοεκπλήξεις» από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά:

«Μέχρι την Παρασκευή (19/1) εξαιρετικές συνθήκες και πρωτοφανείς θερμοκρασίες για την εποχή, πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Από το Σάββατο (20/1) το μεσημέρι εισέρχονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη βαλκανική χερσόνησο. Εκείνη την ώρα η χώρα χωρισμένη στα δύο, αφού η Βόρεια Ελλάδα θα έχει επηρεαστεί ήδη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ

Κεντροβόρεια ο χιονιάς μάλλον, με λευκή μέρα και στα πεδινά. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει κοντά ή και μέσα στην Θεσσαλονίκη, αφού θα έχει πέσει τόσο πολύ ο υδράργυρος. Χιονόστρωση μόνο πάνω από τα 150 μέτρα.

Την Κυριακή (21/1) θα επηρεάσουν οι χιονοπτώσεις και τις νοτιότερες περιοχές της χώρας, κάτω από τη Θεσσαλία, μέχρι και την Πελοπόννησο. Η Αττική θα δει χιόνι μάλλον μόνο από τα 600 μέτρα και πάνω.

Ανοιχτά όλα από Δευτέρα (22/1), αφού δείχνουν πολλά προγνωστικά μοντέλα ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία, όμως τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη. Θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα τις προσεχείς ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis