home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η θεμελίωση του νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος και ο Πτωχός

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους
Τελετή θεμελίωσης νηπιαγωγείου παράλιο Άστρος (5)

«Σήμερα, θεμελιώνουμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας» τόνισε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου, στο Παράλιο Άστρος, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

«Σε μία περίοδο που η υπογεννητικότητα αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως η στήριξη των πρώτων βαθμίδων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί την πλέον βέλτιστη πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και της μητέρας εργαζόμενης ή μη. «Οι νέοι θα κάνουν παιδιά όταν ξέρουν ότι το κράτος είναι εδώ να τους στηρίξει έμπρακτα, όταν υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Τελετή θεμελίωσης νηπιαγωγείου παράλιο Άστρος (2)

Ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στην τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας σήμερα εδώ γιατί είναι η πρώτη εκδήλωση που παρίσταμαι ως Περιφερειάρχης και ακριβώς επειδή αφορά την Παιδεία και μάλιστα ένα νηπιαγωγείο αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση.

Έχουμε μαζευτεί σήμερα εδώ για να θεμελιώσουμε ένα νηπιαγωγείο στο Άστρος Κυνουρίας, όταν η υπογεννητικότητα αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση. Έστω και σε συμβολικό επίπεδο λοιπόν, η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα.

Τελετή θεμελίωσης νηπιαγωγείου παράλιο Άστρος (4)

Το δίκτυο των νηπιαγωγείων, των πρώτων βαθμίδων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης θεωρείται πλέον ως η βέλτιστη πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και της μητέρας εργαζόμενης ή μη. Είναι ερευνητικά εξακριβωμένο, το ξέρουμε δηλαδή από πολλές μελέτες: οι νέοι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά όταν ξέρουν ότι υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κακά τα ψέματα: σήμερα οι νέοι θα κάνουν παιδιά όταν ξέρουν ότι το κράτος είναι εδώ να τους στηρίξει, έμπρακτα.

Το δεύτερο που αξίζει να κρατήσουμε από τη σημερινή μέρα είναι ότι το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Παράλιου Άστρους θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που πρέπει να κατασκευάζονται τα κτίρια σήμερα. Και στο κατασκευαστικό επίπεδο απαντάει στα σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας.

Τελετή θεμελίωσης νηπιαγωγείου παράλιο Άστρος (3)

Μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το χώρο που τους αξίζει.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όταν σταματήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις κάθε είδους: στις αξιώσεις μας από την πολιτεία, στις υπηρεσίες που πρέπει να απολαμβάνουμε, στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν θεσμοί όπως η Παιδεία.

Σήμερα, θεμελιώνουμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας.

Ας αισθανθούμε περήφανοι για αυτό κι ας δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις».

Τελετή θεμελίωσης νηπιαγωγείου παράλιο Άστρος (1)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis