home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λεωνίδιο: Κάνουν μάθημα σε κτήριο που έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο

Τεράστιοι οι κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο σεισμόπληκτο από το 2018 κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ του Λεωνιδίου
ΕΠΑΛ Λεωνιδίου

Η πρόσφατη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον Αργολικό κόλπο, έφερε στο προσκήνιο τους τεράστιους κινδύνους, για τους περίπου 200 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ του Λεωνιδίου.

Στη συνέχεια με απόφαση της δημοτικής Αρχής Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία της περιοχής.

Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο το ΚΚΕ με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επισημαίνοντας πως «το κτίριο χαρακτηρίστηκε σεισμόπληκτο μετά το σεισμό του 2018, με έλεγχο συνεργείων του ΟΣΚ και σχετικό έγγραφο την ίδια περίοδο, από τότε έως και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με ευθύνη όλων των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και τοπικών Αρχών. Μάλιστα, συγκεκριμένο σημείο με τοίχο που έχει υποστεί ζημιές στο κτίριο, έχει απομονωθεί, παραμένοντας στην ίδια κατάσταση από τότε».

Οι Βουλευτές του Κομουνιστικού Κόμματος Καραθανασόπουλος Νίκος, Δελής Γιάννης και Παπαναστάσης Νίκος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος και η επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος, για να μην θρηνήσουμε θύματα.
  • Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι λυόμενες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου.
  • Να κατασκευαστούν, σύγχρονα, δημόσια ασφαλή σχολικά συγκροτήματα, με βάση τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis