home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Δύσπιστοι οι λαϊκατζήδες με τα POS – Αυξήσεις σε προϊόντα θα φέρει το «πλαστικό χρήμα»

«Στο L.A. (λαϊκή Άργους) το POS μας μάρανε»
Pos λαϊκη Άργους

Μια βόλτα στην Σαββατιάτικη μεγάλη λαϊκή του Άργους και θα καταλάβεις ότι οι επαγγελματίες είναι αποπροσανατολισμένοι και δυσαρεστημένοι με την υποχρεωτική  χρήση μηχανημάτων POS. Οι λαϊκατζήδες εμφανίζονται δύσπιστοι με τα Τερματικά Point Of Sale που τους επιβλήθηκαν, εκτιμώντας πως το «πλαστικό χρήμα» θα φέρει αυξήσεις σε προϊόντα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα κυριακάτικά παζάρια, υποχρεούνται πλέον να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Για την απαραίτητη προσαρμογή στο μέτρο, έχει δοθεί ένα περιθώριο χρόνου στους νέους υπόχρεους, ώστε να εφοδιαστούν με τα τερματικά POS, από 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024.

Pos λαϊκη Άργους

Τι προβληματίζει τους πωλητές στο Άργος

Κάποιοι πωλητές ήδη προεξοφλούν ότι το κόστος της τραπεζικής προμήθειας θα βγει από την τσέπη του καταναλωτή, με αυξήσεις σε πολλά προϊόντα, ενώ επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το POS πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό, διαπιστώνουν, όπως λένε, ότι δεν εξυπηρετεί τις πολύ μικρού ύψους συναλλαγές.

Μιλάνε για κόστος επισκευής του τερματικού και για παράλογες συνδρομές που τους επιβάλλονται πλέον με το τερματικό και φοβούνται ότι θα υπάρχουν προβλήματα στη σύνδεση με το ίντερνετ.

Pos λαϊκη Άργους

1.500 ευρώ πρόστιμο σε όποιον βρεθεί χωρίς POS

Στην λαϊκή Άργους που επισκεφτήκαμε ελάχιστοι πωλητές είχαν προμηθευτεί τα τερματικά τους αλλά είχαν κάνει αίτηση.

Υπενθυμίζεται για τους επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν το τερματικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πρόστιμο είναι τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 1500 ευρώ, έχουν όμως δύο μήνες περιθώριο προκειμένου να το εγκαταστήσουν και να το συνδέσουν στην ταμειακή τους μηχανή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis