home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πεζοπορικές εξορμήσεις και εναλλακτικός τουρισμός στο φυσικό μπαλκόνι του Μαινάλου

Αφιέρωμα στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας: Προορισμός και πρότυπο εναλλακτικού τουρισμού.
Βαλτεσίνικο Αρκαδίας (7)

Το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας επισκέφθηκαν αρχές του χρόνου οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» από τη Μεσσηνία, προκειμένου να γνωρίσουν και να καταγράψουν έναν αξιόλογο παραδοσιακό οικισμό.

Το χωριό σε αμφιθεατρική θέση κερδίζει τον περιηγητή και τον προσκαλεί για ατέλειωτες πεζοπορικές εξορμήσεις στην καρδιά του Μαινάλου αλλά και στην καρδιά του χωριού προκειμένου να γνωρίσει και να θαυμάσει την μοναδική αρχιτεκτονική παλαιών σπιτιών και αρχοντικών και να διασχίσει καλντερίμια και σοκάκια που διατηρούν την αίγλη του χωριού.

Είναι σαν να βρίσκεσαι στο φυσικό μπαλκόνι του Μαινάλου και παράλληλα να μπορείς να ασχοληθείς με πολλές δραστηριότητες και φυσικά να απολαύσεις την τοπική γαστρονομία στα αξιόλογα καταστήματα εστίασης του χωριού. Δεν απέχει μακριά από τους γνωστούς προορισμούς της Αρκαδίας, όμως αυτό δεν είναι κίνητρο για να γνωρίσεις και να μείνεις στο χωριό.

Το Βαλτσενίκο είναι από μόνο του προορισμός, μπορεί να αγαπηθεί να τεθεί στο επίκεντρο του λάτρη του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και όποιου θέλει να «εγκιβωτισθεί» στη φυσική γοητεία του βουνού.

Ενας παραδοσιακός οικισμός όπως το Βαλτεσινίκο όμως διδάσκει χωρίς να κουράζει τον επισκέπτη και τον παρασέρνει στη δίνη της φυσικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της Αρκαδικής Γης για τον άνθρωπο που δραστηριοποιήθηκε σε αυτήν.

Η Αρκαδία άλλωστε είναι ένας τόπος που συνέβαλλε στην ανάδειξη της κουλτούρας της χώρας αλλά και σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες. Έτσι και το χωριό αυτό είναι ενσωματωμένο στο μεγαλείο της Αρκαδίας ενώ παράλληλα δείχνει να έχει σημαντικές προοπτικές μέσα από την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας της ιστορίας των πεζοπορικών διαδρομών και του θρησκευτικού συναισθήματος.

Βαλτεσίνικο Αρκαδίας (9)
Βαλτεσίνικο Αρκαδίας (6)

Το οδοιπορικό έχει καταγραφεί στην ιστοσελίδα «Βαλτεσίνικο: Ένα με το Μαίναλο».

Τον συντονισμό της δράσης είχαν οι: Γιάννης Λάσκαρης-Αλεξάνδρα Ψυρούκη, Αυγή Ψυρούκη και Νίκη Γιαννακοπούλου μέλη της ομάδας των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης.

Photos: visitvaltesiniko.blogspot.com.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis