home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι Μανιάτες τίμησαν τα Θεοφάνια – Ποιος έπιασε τον σταυρό στο Γύθειο

Στη θάλασσα έπεσαν 13 κολυμβητές, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Ποιμενάρχου
Θεοφάνια Γύθειο (1)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στο Γύθειο, η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στο λιμάνι πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων.

Στη θάλασσα έπεσαν 13 κολυμβητές, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Ποιμενάρχου. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο φοιτητής Δημήτριος Δημακάκος.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του Τάγματος Ειδικής Εκπαίδευσης ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Δαβάκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Αννετούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αντιδήμαρχοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από το Γύθειο και από άλλες πόλεις.

Θεοφάνια Γύθειο (4)
Θεοφάνια Γύθειο (3)
Θεοφάνια Γύθειο (2)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis