home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μέχρι και βαμμένα αυγά χρωστάει το Ναύπλιο

Καράπαυλος: Τα επίσημα χρέη σε εργολάβους και προμηθευτές του ΔΟΠΠΑΤ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Μέχρι και βαμμένα αυγά χρωστάει το Ναύπλιο
Αυγά Βαμμένα

Το πλήρη κατάλογο των επίσημων χρεών σε εργολάβους και προμηθευτές του ΔΟΠΠΑΤ μέχρι το τέλος του 2023 έδωσε την δημοσιότητα ανήμερα των Θεοφανείων, ο Κώστας Καράπαυλος. Πρόκειται για χρέη που έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν πληρωθεί.

Όπως επισημαίνει ο δημοτικός  σύμβουλος, ο ΔΟΠΠΑΤ χρεωστάει  ακόμα και για την αγορά βαμμένων αυγών , για την αγορά λουλουδιών από το 2022, μέχρι και πυροτεχνήματα.

Η δήλωση του Κώστα Καράπαυλου ακολουθεί: «Διαφάνεια πλήρης. έχω στα χέρια μου τον πλήρη κατάλογο των επισήμων χρεών σε εργολάβους και προμηθευτές του ΔΟΠΠΑΤ στις 31-12-2023. Των χρεών δηλαδή που έχουν συμβασιοποιηθεί, τιμολογηθεί εγκριθεί αλλά δεν έχουν πληρωθεί. Αν εμφανιστούν και άλλα στην πορεία θα σας ενημερώσω.

Είναι να τρελαίνεσαι. Την οφείλουμε την έκδοση της δεύτερης γραφής της Ναυπλίας, για την οποία τόσος λόγος έγινε (και μας την έπεσαν κάποιοι)”. Και προσθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου: “Εγώ στην ζωή μου δεν όφειλα ούτε ευρώ. Τώρα; Έχει συνέχεια ο Δήμος. Εμείς είμαστε πλέον υπεύθυνοι για όσα έχουν γίνει σε αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και το γεύμα που έδωσαν όταν έγινε η παρουσία του βιβλίου οφείλουν! Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν αφήσει απλήρωτα, που είναι αδύνατον να σας τα παραθέσω όλα.

Ενδεικτικά και μόνον να αναφέρω.

Χρωστάμε: Την προμήθεια βαμμένων αυγών. Την προμήθεια πυροτεχνημάτων. Την προμήθεια λουλουδιών για τα Χριστούγεννα του 2022 (1.470 ευρώ!). Ένα σωρό για χαρτικά είδη. T shirts, μετάλλια, κύπελλα για τον προηγούμενο Μαραθώνιο. Κεράσματα για ποδηλατοβόλτα. Για το περσινό μουσικό φεστιβάλ. Για το φεστιβάλ Νόνη. Για εορταστική εκδήλωση του Σαββάτου του Λαζάρου. Για τις δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής. Για μία πινακίδα που έβαλαν τα παιδιά του Δ Δημοτικού στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Για καθαρισμούς. Σε λογιστές. Για την συντήρηση της ιστοσελίδας του ΔΟΠΠΑΤ. Σε δημοσιογράφους. Και πολλά πολλά πολλά πολλά άλλα. Σύνολο οφειλών στις 31 Δεκεμβρίου 2023 326.302,01 ευρώ.

Στόχος πρώτος να αποπληρωθεί το χρέος αυτό από εμάς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στόχος δεύτερος να κάνουμε στους ίδιους τομείς διπλά πράγματα και πιο ουσιαστικά με τα μισά χρήματα. Να δώσουμε τέλος σε κάθε περιττή και υπερβολική δαπάνη. Οι οφειλές του 2024 που θα μεταφέρουμε το 2025 να είναι μηδαμινές. Φιλόδοξοι στόχοι αλλά θα προσπαθήσουμε. “Φιλανθρωπικός αγώνας”, λέει και από αυτόν κληρονομούμε δαπάνη».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis