home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ορκίστηκε Υφυπουργός η Ιωάννα Λυτρίβη από την Κυνουρία – Περήφανος δηλώνει ο Δολιανίτης

Η νέα Υφυπουργός Παιδείας θα αναλάβει την επαγγελματική εκπαίδευση – Συγχαρητήρια επιστολή από το νέο δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Μανώλη Δολιανίτη
Ιωάννα Λυτρίβη (1)

Η Ιωάννα Λυτρίβη, με καταγωγή από την Κυνουρία, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που για πρώτη φορά μπαίνουν στην κυβέρνηση, στον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Η ορκωμοσία έγινε σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Η βουλευτής Επικρατείας είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνοντας υπουργός.

Πρόσωπο από τη διεύρυνση της ΝΔ, η κυρία Λυτρίβη είχε θητεύσει ως επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη τετραετία και βρέθηκε στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Ακούστηκε για υφυπουργός και το καλοκαίρι, αλλά το σενάριο δεν ευοδώθηκε, ενώ δέχθηκε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού χθες στις 17:00, μια ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση. Θα αναλάβει την επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν ως αρμοδιότητα στην έτερη υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μάκρη.

Η γεννημένη στην Τρίπολη Ιωάννα Λυτρίβη εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου. Ηταν μια από τις τρεις γυναίκες στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννα Λυτρίβη (2)

Δολιανίτης: «Είμαστε υπερήφανοι που θα μας εκπροσωπήσετε στην Κυβέρνηση»

Ο νέος δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης αναφέρει σε επιστολή του προς τη νέα Υφυπουργό:

«Με αφορμή την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Υφυπουργός Παιδείας δεχτείτε τα δικά μας συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές μας για μια δημιουργική θητεία σε αυτή την ευαίσθητη θέση.

Τόσο η επιστημονική σας κατάρτιση όσο και η ενασχόλησή σας με τα κοινά από θέσεις ευθύνης μας κάνουν να είμαστε σίγουροι για το θετικό αποτύπωμα που θα αφήσετε στο Υπουργείο Παιδείας.

Ως Κυνουριάτες είμαστε υπερήφανοι που θα μας εκπροσωπήσετε στην Ελληνική Κυβέρνηση και σίγουροι για το ενδιαφέρον που θα δείξετε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας.

Εμείς από την πλευρά μας ως νέα Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό το ταξίδι που μόλις σήμερα (4/1/2024) ξεκινήσατε.

Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα».

Η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας καταλυτική στη διαδικασία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων: εξασφαλίστηκε στους Διπλωματούχους των ΙΕΚ, η δυνατότητά να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε ο νέος πρότυπος Οδηγός Κατάρτισης, εγκρίθηκε η νέα μεθοδολογία ανάπτυξης και επικαιροποίησης Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, απλοποιήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, αναπτύχθηκε η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης των Βεβαιώσεων και Διπλωμάτων στους επιτυχόντες των πάσης φύσεως εξετάσεων πιστοποίησης.

Την ίδια περίοδο, διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group). Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου, ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό.

Έχει εργαστεί ως επιστημονική σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011-2019). Πριν από αυτό, εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009-2011). Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Γεννήθηκε στην Αρκαδία το 1982.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis