home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η φιδίσια λίμνη της ορεινής Αρκαδίας με τις καταπράσινες πλαγιές και το επιβλητικό φράγμα

Αυτό που κάνει ακόμα πιο γοητευτική τη λίμνη Λάδωνα είναι η αντίθεση του άγριου μέρους από τη μία, με τη γαλήνη του τοπίου της λίμνης από την άλλη
Λίμνη Λάδωνα ορεινή Αρκαδία

Ένα από τα τοπία της ορεινής Αρκαδίας που αξίζει κανείς να απολαύσει για έστω για μία φορά στη ζωή του. Σκηνικό βγαλμένο σαν από παραμύθι ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη στον ποταμό Λάδωνα, έναν από ωραιότερους στην Ελλάδα με την τεχνητή του λίμνη να συμπληρώνει αρμονικά το υπέροχο φυσικό τοπίο.

Η Λίμνη Λάδωνα είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Λάδωνα ο οποίος πηγάζει κοντά στο χωριό Λυκούρια, στην Αχαΐα, στο δρόμο που οδηγεί στην Κλειτορία. Η έκτασή της λίμνης είναι 3,048 τ.χλμ. και βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη.

Λίμνη Λάδωνα
Φώτο: Wikipedia (G Da)

Η πρόσβαση γίνεται από τη Δάφνη ή τα Τρόπαια, ενώ η κατασκευή του φράγματος που βρίσκεται στη θέση Πήδημα ξεκίνησε το 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955 στο πλαίσιο των ιταλικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τη λίμνη Λάδωνα την παρομοιάζουν με ένα φίδι, καθώς το σχήμα της παραπέμπει σε αυτό και έχει μήκος 15 χιλιομέτρων στη μέγιστη στάθμη λειτουργίας της. Προσφέρεται για ευχάριστη βόλτα και περίπατο σε κάποια σημεία της όχθης της.

Η εικόνα στο σημείο ολοκληρώνεται με κορυφές βουνών και καταπράσινες πλαγιές που καθρεφτίζονται στα νερά της, ενώ αυτό που την κάνει ακόμα πιο γοητευτική είναι η αντίθεση του άγριου μέρους από τη μία, με τη γαλήνη του τοπίου της λίμνης από την άλλη.

Βίντεο: Ηlias Mpr Photography

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis