home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρκαδίαFeaturedFirst Featured

Φωτιά στη Γορτυνία: Εντυπωσιακή “βουτιά” ελικοπτέρου στον Λάδωνα

Εντυπωσιακή προσπάθεια από τον χειριστή του ελικοπτέρου για τον ανεφοδιασμό του σε νερό

Μια μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνεται στη Γορτυνία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις με επίγεια και εναέρια μέσα, επιχειρώντας στην περιοχή ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά και απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Κοντά στον Λάδωνα ποταμό υπάρχουν επίγειες δυνάμεις για να εμποδίσουν τα φωτιά να περάσει το ποτάμι, καθώς υπάρχει ζήτημα να επεκταθεί.

Σε πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ένα από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Ericsson που επιχειρεί στα μέτωπα της φωτιάς να ανεφοδιάζεται, παίρνοντας νερό από τον ποταμό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το ελικόπτερο χαμηλώνει αρκετά πάνω από την επιφάνεια του νερού, ανάμεσα σε δέντρα, παραμένοντας εκεί για μερικά λεπτά, μέχρι να ανεφοδιαστεί. Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν από ποτάμια, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στη θάλασσα από τα αεροπλάνα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button