home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Παπαηλίου: στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη λίμνη Λάδωνα

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού βρέθηκε στην στη λίμνη του Λάδωνα για τα Θεοφάνεια
Λίμνη Λάδωνα Θεοφάνεια

Ο Γιώργος Παπαηλίου πέρασε τα Θεοφάνεια στην τεχνητή λίμνη του ποταμού Λάδωνα. Ακολουθεί κείμενο:

«Κάθε χρόνο, η τελετή αγιασμού των υδάτων στη λίμνη του Λάδωνα  αποτελεί  αφορμή για συνάντηση  όλων των Γορτυνίων, τόσο των μονίμων κατοίκων της περιοχής όσο και των, εκτός Γορτυνίας, «απανταχού» Γορτυνίων. Αυτή η συνάντηση συνιστά μία ακόμη ευκαιρία να ενισχυθούν οι μεταξύ μας σχέσεις και κυρίως να υπάρξει αναστοχασμός σε σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Γορτυνία.

Και κάθε χρόνο, από τη Λίμνη του Λάδωνα γίνονται εξαγγελίες για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει.

Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια. Να σταματήσουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.  Να λέμε, όχι τι  πρέπει να γίνει, αλλά τι μπορούμε, τι έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε και τι θα πράξουμε.

Από  «υποσχέσεις» η Γορτυνία «έχει χορτάσει», φθάνοντας έτσι στη σημερινή τραγική κατάσταση. 

Η στήριξη της Γορτυνίας, η οποία, εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού, αλλά, παρά ταύτα, διαθέτει αξιοποιήσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί να γίνει, με την ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη όλων μας.

Οφείλουμε, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη μεταξύ μας και αναλαμβάνοντας ενωτική συλλογική δράση, να προωθήσουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης.

Και βέβαια, υπό την προϋπόθεση να δοθεί από την πολιτεία προτεραιότητα στην ανάταξη της «ξεχασμένης» ελληνικής περιφέρειας.

Στο πνεύμα των Θεοφανείων, η φώτιση είναι απαραίτητη, για να αλλάξουν τα πράγματα, να αντιστραφεί η κατάσταση.

Εξάλλου το αληθινό νόημα της φώτισης είναι, «να κοιτάς στα σκοτεινά με φωτεινά μάτια». Όμως η φώτιση δεν αρκεί. Χρειάζεται ενεργοποίηση και κινήσεις από όλους, συλλογικά.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Χρόνια πολλά και καλά»

Λίμνη Λάδωνα Θεοφάνεια
Λίμνη Λάδωνα Θεοφάνεια

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis