home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η 12χρονη Αλκμήνη από τα Βελανίδια Λακωνίας με το υψηλό IQ που διαπρέπει στις νέες τεχνολογίες

Το κορίτσι παρακολουθεί ήδη προχωρημένα μαθήματα της ΜΕΝΣΑ, φτιάχνει δικές της ιστοσελίδες και εφαρμογές και ονειρεύεται να γίνει αστροφυσικός
Αλκμήνη Βελανιδιά Λακωνίας

Η 12χρονη Αλκμήνη Πτερνέα είναι ένα κορίτσι από τα Βελανίδια Λακωνίας, με υψηλό δείκτη IQ, μέλος της Ελληνικής ΜΕΝΣΑ. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο χωριό, πάει σχολείο στη Νεάπολη Βοιών και φτιάχνει ιστοσελίδες και εφαρμογές.

Είναι μαθήτρια Γυμνασίου, παρακολουθεί από την τρίτη δημοτικού μαθήματα της ΜΕΝΣΑ και όνειρό της είναι να γίνει αστροφυσικός.

Η ΜΕΝΣΑ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εστιάζει στον υψηλό δείκτη ευφυΐας. Ως μέλος της, σχεδόν από τα 9, παρακολουθεί εδώ και 4 χρόνια διαδικτυακά μαθήματα που ορίζει η ΜΕΝΣΑ και ως σκοπό έχουν την ανάπτυξη ενός ήδη ευφυούς νου.

Είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο Γερμανικών τα οποία γίνονται διαδικτυακά, καθώς και Αγγλικών τα οποία διδάσκονται από τη μαμά και τον παππού της.

Στα πλαίσια της ενασχόλησης με την αστροφυσική και τον προγραμματισμό, στα οποία στοχεύει να διαπρέψει και επαγγελματικά, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για την προβολή και παρουσίαση κυρίως του χωριού μας και των Βατίκων.

Το σχολικό έτος που πέρασε ως τελειόφοιτος της ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου Νεαπόλεως και άριστη μαθήτρια, τίμησε το χωριό μας κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία.

Ένα όχι μόνο φωτεινό μυαλό αλλά και με υψηλό δείκτη ενσυναίσθησης άτομο το οποίο λατρεύει τα Βελανίδια και έχει ως όραμα να συμβάλει στην επιστήμη και την ανάδειξη του τόπου της. Εξάλλου από επιλογή και αγάπη για τα Βελανίδια και τον φυσικά περιβάλλοντα χώρο τους επέλεξαν με την μαμά και την μικρή της αδερφή να κατοικήσουν μόνιμα εκεί. Λατρεύει να παρακολουθεί τον πλούσιο έναστρο ουρανό των Βελανιδίων με το τηλεσκόπιό της και να καταγράφει από ψηλά με το drone την ομορφιά του χωριού.

Η Αλκμήνη μίλησε ζωντανά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» και εντυπωσίασε με την ευφράδεια του λόγου της αλλά και την ωριμότητα της.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis