home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Αρχαία Κόρινθος όπως δεν την έχεις ξαναδεί, μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής

Μέσω της τεχνολογίας της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR & VR), το application καθιστά το αόρατο ορατό (Βίντεο)
ancient corinth app

O δήμος Kορινθίων παρέχει μια πρωτοποριακή υπηρεσία στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, με την δωρεάν παροχή ενός application που μπορεί να περιηγηθεί ψηφιακά με το κινητό του τηλέφωνο.

Με την συμβολή του λογισμικού της Culture App απεικονίζονται ολοκληρωμένα τα αρχαία κτίσματα, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα της μερικής ή ολικής καταστροφής των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο εμποδίζει την πλήρη κατανόηση της ιστορικότητας τους.

Μέσω της τεχνολογίας της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR & VR), το application καθιστά το αόρατο ορατό, προβάλλοντας στην οθόνη του κινητού του χρήστη τα μνημεία όπως ήταν στην αρχική τους μορφή.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει 3 βασικά πράγματα. Μπορεί να πλοηγηθεί στο χώρο άρα να αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται και πιο μνημείο είναι κοντά του, να δει πως ήταν πριν και πως είναι τώρα μπροστά του, και μπορεί να έχει πολλές πληροφορίες με αναπαραστάσεις, ήχο και εικόνα από τα μνημεία.

Με τον νέο χρόνο η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, με QR code μέσω της ιστοσελίδας του visitcorinth.gr, των social media του, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

Ακολουθεί video όπου ο κος Κωνσταντίνος Τερζής, CEO & Co-Founder της εταιρείας, εξηγεί με λεπτομέρειες τη λειτουργία του app στον απερχόμενο αντιδήμαρχο τουρισμού δήμου Κορινθίων κο Τιμολέοντα Πιέτρη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis