home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Τα φιξάκια στην τοστιέρα και η διακίνηση κοκαΐνης μέσα από τον Κορυδαλλό

Νέα δικογραφία για τον 38χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του «Αμερικάνου» – Συνελήφθησαν η γυναίκα του και ένας Καλαματιανός
Ναρκωτικά σύριγγα κοκαϊνη

Μια σκοτεινή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στη Μεσσηνία με καθοδήγηση από το εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Το έγκλημα είχε ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, καθώς τα νήματα κινούσαν τα μέλη της ακόμη και πίσω από τα κάγκελα.

Από τη συντονισμένη επιχείρηση αποκαλύφθηκαν ποσότητες κοκαΐνης που θα έδιναν πάνω από 1.000 δόσεις, ενώ υπολογίζεται παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με επικεφαλής τον 38χρονο Αλβανό, όπου κρατείται για τη δολοφονία το Γενάρη του 2023 του 47χρονου Ελληνοαμερικανού στο κέντρο της Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά. Ο Αλβανός είχε ως «εξωτερικούς» συνεργάτες την ομοεθνή 40χρονη σύζυγό του και έναν 42χρονο Καλαματιανό.

Ταυτόχρονα, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά από τα σπίτια τους.

100 ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους είχαν διαπιστώσει ότι οι δράστες, τηρούσαν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης και συγκεκριμένα, είχαν αναπτύξει αυστηρό κώδικα εχεμύθειας, συνομιλούσαν κυρίως μέσω εφαρμογών και η δια ζώσης επικοινωνία για την προμήθεια των ναρκωτικών ήταν περιορισμένη και αυστηρή.

Η πώληση είχε ορισθεί στα 100 ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης. Ο δε κύκλος των αγοραστών τοξικομανών ήταν περιορισμένος.

Κοκαϊνη

Τα φιξάκια στην τοστιέρα

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν σε παράλληλες έρευνες στα σπίτια τους. Στο σπίτι του 42χρονου στην Καλαμάτα βρήκαν κρυμμένα στην… τοστιέρα 16 ισοβαρή φιξάκια κοκαΐνης, έτοιμα προς πώληση, συνολικού βάρους 16 γραμ., καθώς και 500 ευρώ σε μετρητά. Στο σπίτι της 40χρονης στη Θουρία, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης 3 ανισοβαρείς ποσότητες κοκαΐνης των 53,4 γραμ., των 22,4 γραμ. και των 22,1 γραμ. (σύνολο 97,9 γραμ.), μία ζυγαριά ακριβείας και 700 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος Καλαματιανός, περίπου από διμήνου, δραστηριοποιείτο στη διακίνηση κοκαΐνης στη Μεσσηνία και στη συνέχεια την  πωλούσε σε τοξικομανείς, έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τα ναρκωτικά από την 40χρονη Αλβανή, η οποία δρούσε κατ’ εντολή του 38χρονου Αλβανού συζύγου της, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης.

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Το ζευγάρι των Αλβανών είχε απασχολήσει κι άλλες φορές για διακίνηση ναρκωτικών και έτσι η 40χρονη τέθηκε σε παρακολούθηση και διαπιστώθηκαν οι ολιγόλεπτες συναντήσεις που είχε με τον 42χρονο Καλαματιανό, είτε στην Καλαμάτα, είτε στη Θουρία.

Τι βρήκαν οι Αστυνομικοί

Έτσι, αποφασίσθηκε να γίνουν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια τους. Οι επιχειρήσεις εξελίχθηκαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Τετάρτης και από το διαμέρισμα του 42χρονου στην Καλαμάτα κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων, η οποία είχε μοιρασθεί σε 16  συσκευασίες (φιξάκια), οι οποίες ήταν κρυμμένες μέσα στην τοστιέρα.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Στη Θουρία, στο σπίτι της 40χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη συνολικού βάρους 97,9 γραμμαρίων, σε τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis