home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα στείλει laser σε αστεροειδή 300 εκατ. χλμ μακριά

Το Αστεροσκοπείο του Κρυονερίου Κορινθίας αλλά και το Αστεροσκοπείου του Χελμού, θα συμμετέχουν σε πρωτοποριακό πείραμα για τον έλεγχο των νέων διαστημικών επικοινωνιών, μέσω οπτικών – laser
Αστεροσκοπείο Κρυονερίου (2)

Το Αστεροσκοπείο του Κρυονερίου Κορινθίας αλλά και το Αστεροσκοπείου του Χελμού, θα συμμετέχουν σε πρωτοποριακό πείραμα για τον έλεγχο των νέων διαστημικών επικοινωνιών, μέσω οπτικών – laser. Τα δύο Αστεροσκοπεία είναι τα μοναδικά Ευρωπαϊκά τηλεσκόπια που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πείραμα.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέσω του τεχνικά δύσκολου αυτού πειράματος θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος αυτού του πρωτοποριακού τρόπου ζεύξης με τη διαστημική συσκευή “Psyche” η οποία θα «ταξιδέψει» στον αστεροειδή 16 Psyche σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 εκατομμύριων χιλιομέτρων (περίπου όσο δύο φορές η απόσταση Γης-Ηλίου).

Για την επίτευξη των στόχων του πειράματος στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» θα εγκατασταθεί ειδικός δέκτης που θα συλλέγει τη δέσμη laser που θα στέλνει η διαστημική συσκευή “Psyche”, ενώ στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα εγκατασταθεί ειδικό laser το οποίο θα στέλνει τη δέσμη του στη διαστημική συσκευή “Psyche”. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι οπτικές ζεύξεις με την απομακρυσμένη διαστημική συσκευή θα πραγματοποιηθούν εντός του 2025.

Η επιτυχία αυτού του δύσκολου από κάθε άποψη εγχειρήματος θα βάλει το Ινστιτούτο ΙΑΑΔΕΤ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τη χώρα μας στην παγκόσμια πρωτοπορία στις διαστημικές επικοινωνίες διότι θα πραγματοποιηθεί η βαθύτερη – Deep Space – ζεύξη χρησιμοποιώντας την νέα αυτή τεχνολογία οπτικής ακτινοβολίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis