home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τσακώνικα κάλαντα στον Κουτσούμπα που έσυρε το χορό (Βίντεο)

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο έψαλλε στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας
Κουτσούμπας κάλαντα (2)

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο έψαλλε στον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η εκδήλωση έγινε σε ζεστό και γιορτινό κλίμα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό το πρωί της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου με παραδοσιακούς χορούς και ανταλλαγή δώρων. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έσυρε τον χορό.

«Καλημέρα σε όλους και όλες! Ευχαριστούντε πάσου! Καούρ εκοκιάκατε! Καλώς κοπιάσατε, ευχαριστούμε πολύ. Έκανα μια προσπάθεια στην τσακώνικη διάλεκτο κι εγώ, ελπίζω να τα κατάφερα», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας στην τσακώνικη διάλεκτο.

Αμέσως μετά ακολούθησε χορός από τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας και της χώρας που έπαιξε ορχήστρα μουσικών που συνόδευε τα μέλη, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να μπαίνει στον χορό, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν δώρα.

Ο Παναγιώτης Μπένος, πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μια τιμητική πλακέτα και ένα ημερολόγιο της Ομοσπονδίας, ενώ του έδωσαν επίσης και ένα παραδοσιακό υφαντό της περιοχής.

Η Γεωργία Διαμαντοπούλου, σύμβουλος Πολιτισμού της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στη σημασία της τσακώνικης διαλέκτου ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας της περιοχής. 

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, στη συνέχεια έδωσε στον πρόεδρό της την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ για το 1821, καθώς και στα μέλη της ημερολόγιο για το 2024, χριστουγεννιάτικη κάρτα και άλλες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Κουτσούμπας κάλαντα (3)
Φώτο: 902.gr
Κουτσούμπας κάλαντα (4)
Φώτο: 902.gr
Κουτσούμπας κάλαντα (1)
Φώτο: 902.gr

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis