home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο, Καλαμάτα και Καλάβρυτα κλέβουν την παράσταση αυτές τις γιορτές

Μειωμένα τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία, σε σχέση με πέρσι – Ποιοι προορισμοί της Πελοποννήσου ξεχωρίζουν στις εξόδους για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Πολύς κόσμος στο Ναύπλιο τις απόκριες 2022 (6)

Τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών της Πελοποννήσου για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όσο αφορά πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας για τις εορταστικές ημέρες, αυτή φθάνει στο 80%, με τους εκδρομείς, τόσο για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όσο και για το εξωτερικό, να είναι λιγότεροι κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Αναφορικά με το κόστος των εκδρομών ανά άτομο για ελληνικούς προορισμούς, ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 200-300 ευρώ, ενώ για προορισμούς του εξωτερικού και ανάλογα με τη χώρα ένα άτομο θα δαπανήσει κατά μέσο όρο από 600 έως 800 ευρώ.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δημοφιλείς προορισμοί είναι τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα στην Ήπειρο, η Καστοριά, η λίμνη Πλαστήρα, το Καρπενήσι και η Αράχωβα στη Στερεά Ελλάδα, τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα στην Πελοπόννησο και παραδοσιακά οι περιοχές γύρω από χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε φέτος για την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα για το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στους παραπάνω προορισμούς θα πρέπει να προστεθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που παραδοσιακά συγκεντρώνουν επισκέπτες αυτήν την περίοδο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis