home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας άκουσαν τα κάλαντα από Αρκάδες

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας με Τσακώνικους Συλλόγους, έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις Πολιτειακές Αρχές και σε αρχηγούς κομμάτων
Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας κάλαντα

Με ιδιαίτερη χαρά και υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας αποδεχόμενη τις ανάλογες προσκλήσεις και σε συνεργασία με Τσακώνικους Συλλόγους, έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις Πολιτειακές Αρχές του τόπου καθώς και σε αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπένος και ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Παγιώτας παρέστησαν στο Μέγαρο της Βουλής ενώπιον του Προέδρου Κων/νου Τασούλα και μαζί με το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου «Πραστός α χώρα νάμου», έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα Τσακώνικα.

Εν συνεχεία, συνοδευόμενοι από την Πολιτισμολόγο Γεωργία Διαμαντοπούλου και το χορωδιακό τμήμα Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας είχαν την ευκαιρία να ψάλλουν τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ευκαιρία να ακούσουν τα κάλαντα στα Τσακώνικα είχαν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με τη συνοδεία των ως άνω δύο Συλλόγων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συμπληρώθηκε από τους Αντιπροέδρους αυτής, Ουρανία Αναγνωστοπούλου και Γιάννη Δαλιάνη, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. Μαρία Αντζινά και Παρασκευή Μανιάτη. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε και το μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Οικονόμου καθώς και τον γνωστό δημοτικό τραγουδιστή Θεόφιλο Κολοτούρο οι οποίοι συμπλήρωσαν τα κάλαντα και με δημοτικά τραγούδια στην παρουσία της Παναρκαδικής στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πέρα από την όμορφη και σημαντική παρουσία στον ψαλμό των καλάντων στην Ελληνογενή Τσακώνικη, με αρχαίες δωρικές ρίζες,  διάλεκτο, πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το Αρκαδικό ιδεώδες και τα υψηλά ιδανικά του τόπου μας, πέραν από τα χωρικά του όρια, σε επίπεδο Πανελλήνιο, σε επίπεδο παγκόσμια Παναρκαδικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis