home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Mindful Nature για την ενσυνείδηση στο 3ο Λύκειο Άργους

Δύο δίωρα βιωματικά εργαστήρια στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+
Βιωματικά εργαστήρια στο 3ο Λύκειο Άργους (3)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εφαρμογής του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Mindful Nature», υλοποίησε δύο δίωρα βιωματικά εργαστήρια την Παρασκευή 15/12/2023 και την Δευτέρα 18/12/2023, με τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών του τμήματος Β4 του 3ου ΓΕΛ Άργους.

Η εφαρμογή του προγράμματος «Mindful Nature» πραγματοποιείται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Casa do Professor της Πορτογαλίας και περιλαμβάνει τη γνωριμία του σχολικού πληθυσμού με την ενσυνείδηση.

Βιωματικά εργαστήρια στο 3ο Λύκειο Άργους (1)

Η ενσυνείδηση ή ενσυνειδητότητα (mindfulness) είναι η γνώση που απορρέει από την με πρόθεση παρατήρηση της εμπειρίας μας (σωματικές αισθήσεις, συναισθήματα, σκέψεις) στο παρόν, χωρίς κριτική.” Με απλά λόγια, να έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει, μέσα μας και γύρω μας, τη στιγμή που συμβαίνει. Συνήθως η προσοχή μας βρίσκεται «χαμένη» σε μία χαώδη μηχανική νοητική διαδικασία «αυτόματου πιλότου» (συχνά αρνητικών) σκέψεων. Ενσυνείδηση σημαίνει να βγαίνουμε εκτός αυτής της μηχανικής νοητικής διαδικασίας και μέσω του ελέγχου της προσοχής μας, να ερχόμαστε σε επαφή με τη συνείδησή μας.

Τα πιθανά αποτελέσματα της εξάσκησης της Ενσυνείδησης είναι καταρχήν η ηρεμία και κατά δεύτερον η δυνατότητα βελτιωμένης λήψης συνειδητών αποφάσεων της ζωής που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, στην ανάπτυξη θετικής σκέψης και συναισθημάτων και στον υγιή τρόπο ζωής.

Οι εντυπώσεις των μαθητών/-τριών από το εργαστήριο ήταν εξαιρετικές. Μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα σε ένα ζεστό, ήρεμο και συνεργατικό περιβάλλον. Η συνεργασία με τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Άργους Παντελή Ρουμελιώτη, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τις συναδέλφους Κυριακούλα Καρνέζη, Κατερίνα Δημακοπούλου, Μαρία Νεπιενλίδου ήταν άψογη.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Ιωάννης Γιατράκος απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Στέλλα Σταματάκη για τη διοργάνωση του εργαστηρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis