home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο» στη Νέα Κίο

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας με παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Λουκά

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο «Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο» στη Νέα Κίο
Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο

Η Κομματική Οργάνωση Αργολίδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία – παρουσίαση από τον συγγραφέα του βιβλίου Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο ανιχνεύει τη διαδρομή και τις ρίζες του λαϊκού τραγουδιού στο βάθος του χρόνου με ένα ξεχωριστό τρόπο από αυτόν που έχουμε συναντήσει σε ανάλογες εργασίες και από αυτή την άποψή έχει την δική του ξεχωριστή συμβολή.

Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο 1 1

Απαντάει σε καίρια ερωτήματα που στο πέρασμα των χρόνων έχουν απασχολήσει πολλούς από εμάς:

Τελικά το ρεμπέτικο είναι λαϊκό τραγούδι; Είναι τραγούδι των λούμπεν ή των λαϊκών στρωμάτων; Προωθεί τα ναρκωτικά; Πώς παρουσιάζει τη γυναίκα; Το τραγούδησαν αστοί ή εργάτες; Ποια η πορεία του στο πλάι του εργατικού κινήματος;

Το ρεμπέτικο είναι συνυφασμένο με την πορεία και την εξέλιξη που διαγράφει η ζωή των εργατριών και των εργατών, όλων των ανθρώπων του μόχθου στα αστικά κέντρα, στις πόλεις, από την εμφάνιση των πρώτων ακόμη μικρών τμημάτων του προλεταριάτου στα γεωγραφικά σημεία που ζουν Έλληνες.

Η μελέτη του Στέφανου Λουκά απαντά σε όλα για το τραγούδι που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το λαό, αλλά και τόσο πολύ έχει κυνηγηθεί από την άρχουσα τάξη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis