home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγριογούρουνα έχουν ζώσει το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Κίνδυνος για τους αρχαιοφύλακες

Η εμφάνιση των αγριογούρουνων δυσχεραίνει τη δουλειά των αρχαιοφυλάκων οι οποίοι φοβούνται όταν κάνουν τις περιμετρικές περιπόλους
Αγριογούρουνα

Πεδίο δόξης λαμπρό για αγριογούρουνα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ο περιβάλλων χώρος πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί πλέον επικίνδυνα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγριόχοιροι έχουν ζώσει τον αρχαιολογικό χώρο, φθάνουν και μέσα σε χώρους, γύρω γύρω από το Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο.

Αν και οι αρχαιότητες είναι περιφραγμένες και προστατευμένες, η εμφάνιση των αγριογούρουνων δυσχεραίνει τη δουλειά των αρχαιοφυλάκων οι οποίοι φοβούνται όταν κάνουν τις περιμετρικές περιπόλους, καθώς υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι με τα άγρια ζώα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι γνωστό άλλωστε πως τα συγκεκριμένα ζώα προκαλούν συχνά πυκνά ζημιές στο πέρασμά τους και δεν θεωρούνται ακίνδυνα αν έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο.

Τίθεται λοιπόν ζήτημα ασφαλείας για το προσωπικό, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, θέμα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα η Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και κάθε άλλος αρμόδιος φορέας, ώστε να προλάβει τυχόν δυσάρεστα γεγονότα που μπορεί να προκληθούν από την επέλαση των αγριογούρουνων γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis