home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίτιμο μέλος στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Ο εν λόγω τίτλος αποδίδεται στον περιφερειάρχη μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Μουσείου, για το προσωπικό ενδιαφέρον του Π. Νίκα και τη βοήθεια της Περιφέρειας στη λειτουργία και στην ανάπτυξη του Μουσείου και των στόχων του.
Επίτιμο μέλος Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Νίκας

Τον τίτλο του επίτιμου μέλους του απένειμε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το Δ.Σ. του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, την Κυριακή το μεσημέρι, 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Μουσείου και σε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Δημητσάνα.

Ο εν λόγω τίτλος αποδίδεται στον περιφερειάρχη μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Μουσείου, για το προσωπικό ενδιαφέρον του Π. Νίκα και τη βοήθεια της Περιφέρειας στη λειτουργία και στην ανάπτυξη του Μουσείου και των στόχων του.

Ο Π. Νίκας, στην αντιφώνησή του, επισήμανε μεταξύ άλλων πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο άνθρωπος που είχε θέσει, πάνω απ’ όλα, την Ελλάδα πατρίδα και τον λαό της, ενώ τόνισε πως η περιφερειακή Αρχή -ως έκφραση χρέους και ευθύνης απέναντι στον μεγάλο αυτόν Ελληνα- στήριξε και μέχρι τώρα συνεχίζει να στηρίζει ουσιαστικά τις δράσεις του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, ώστε η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού να παραμείνουν ζωντανά.

Τέτοιοι Ελληνες παρουσιάζονται αραιά και πού μέσα στο χρόνο και τιμούν τη χώρα μας. Ο Μίκης έγραψε μουσική που αγαπήθηκε και κέρδισε την παγκόσμια κοινότητα, μια μουσική γεμάτη Ελλάδα που ανέβασε την πατρίδα μας πολύ ψηλότερα, όχι ‘λίγο ψηλότερα’. Εκτός από μουσικός, ήταν και μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα που κατόρθωσε να προσεγγίζει ανθρώπους με διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο και πεποιθήσεις” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Μουσείου απέδωσε την ιδιότητα του επίτιμου μέλος και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα -ο οποίος χαιρέτισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του-, ενώ την διάκριση παρέλαβαν εκ μέρους του ΚΚΕ το  μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σοφιανός, και το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος Νίκος Γόντικας.

Εξ άλλου, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστο Λαμπρόπουλο, στους επικεφαλής των συνδυασμών του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου κ.α.

Τέλος, αποδόθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του Μουσείου στον πρώτο του πρόεδρο Τάσο Πετρόπουλο και στους επόμενους, Δημήτρη Ρέππα και Δημήτρη Πετρουντζή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis