home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Παρουσίαση βιβλίου-οδηγού για το Arkadian Trail

Στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδία Ελλάδος, στην Αθήνα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για το Arkadian Trail γύρω από το Λύκαιο Όρος

Στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδία Ελλάδος, στην Αθήνα, στις 29 Νοεμβρίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου-οδηγού για το Arkadian Trail γύρω από το Λύκαιο Όρος.

Ένα βιβλίο που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου των Φίλων  Παρράσιου Πάρκου Κληρονομιάς. Το βιβλίο προλόγησαν ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Παναγ. Μπένος και ο Πρόεδρος των Φίλων Παρράσιου Πάρκου Κληρονομιάς Φώτης Ζώης. Την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου-οδηγού Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος.

Παρουσίασε μια εικονική ξενάγηση στo Αrkadian Trail  και τα χωριά  του Λύκαιου Όρους,  εξήγησε τους λόγους που οι Αρχαίοι Πελασγοί- Αρκάδες επέλεξαν το Λύκαιο Όρος  για να στήσουν τα ιερά τους, τον Ιππόδρομο και το Στάδιο, και ολοκλήρωσε με την παρουσίαση των διαδρομών που ακολουθούσαν από όλα τα άκρα της Αρκαδίας για να φθάσουν στην Ιερή Κορυφή του Λυκαίου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και μίλησε ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος, ο οποίος μίλησε με επαινετικά λόγια για τους διοργανωτές της έκδοσης αυτού του καλαίσθητου και πολύ ενημερωτικού βιβλίου και υποσχέθηκε ότι θα εντάξει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα για το Δήμο του 2023,  κονδύλι  για τα μονοπάτια. Παρευρέθηκαν ακόμα ο εκπρόσωπος Περιβάλλοντος Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Στάϊκος, Ο Γιώργος  Κουλουράς δημοσιογράφος  Επαρχιακού Τύπου , καθώς και  εκπρόσωποι Συλλόγων κυρίως της περιοχής του Λυκαίου Όρους.

Το βιβλίο εκτός από τις διαδρομές των μονοπατιών, αναφέρεται στη Γεωγραφία, Γεωλογία, Νερό, Βλάστηση, Χλωρίδα, Πανίδα, Αρχαία Παρρασία, και σε 24 χωριά γύρω από το Λύκαιο Όρος.   

Διατίθεται από το Σωματείο των Φίλων Παρράσιου Πάρκου, τα τοπικά βιβλιοπωλεία, από Συλλόγους και ηλεκτρονικά από το e-shop.topoguide.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button