home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εθνική Πινακοθήκη: Γιορτινές δράσεις σε Ναύπλιο και Σπάρτη

Tα φετινά Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα, μέσα από θεματικές ξεναγήσεις, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εορταστικά bazaar και άλλες δράσεις
Μία καλλιτεχνική ματιά στα μονοπάτια της ιστορίας του Ναυπλίου (Βίντεο)

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό σε Αθήνα και περιφέρεια, προσκαλώντας το σε γιορτινές περιηγήσεις και εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών.

Tα φετινά Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα, μέσα από θεματικές ξεναγήσεις, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εορταστικά bazaar και άλλες δράσεις.

Οι δράσεις στην Εθνική Πινακοθήκη του Ναυπλίου

Πρωτότυπα προγράμματα περιμένουν τους επισκέπτες και στα κατά τόπους παραρτήματά της.

Στο παράρτημα του Ναυπλίου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ο εικαστικός Γιάννης Χαρικλέους θα πραγματοποιήσει ένα τρίωρο εργαστήριο χαρακτικής Χριστουγεννιάτικων Χαρακτικών Δημιουργιών σε ενήλικες, που επιθυμούν να εξοικειωθούν με την χαρακτική τέχνη και να γνωρίσουν όλα τα στάδια της, από την χάραξη και το μελάνωμα μέχρι την τελική εκτύπωση.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου παρουσιάζονται χαρακτικά του Γιάννη Ψυχοπαίδη και του Ζαχαρία Αρβανίτη. Ώρες 17.00-20.00. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι χαρακτικής μπορείτε να απευθύνεστε στην επιμελήτρια Λαμπρινή Καρακούρτη (τηλ. 27520 21915).

Επίσης, στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 19.00 η θεατρολόγος Δήμητρα Δέδε θα αφηγηθεί μύθους με τη συνοδεία βιολιού, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Μύθοι και Σύμβολα. Ο βιολιστής Θανάσης Μουρλάς θα συνοδεύει και θα σχολιάζει μουσικά τα κείμενα.

Οι δράσεις στην Εθνική Πινακοθήκη της Σπάρτης

Στο Παράρτημα της Σπάρτης αναπτύσσονται δύο νέα προγράμματα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περιοδική έκθεση «Λάκωνες Καλλιτέχνες από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και το Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Τέλος, το πρόγραμμα «Φίλοι και Γείτονες» ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023 με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Σπάρτης για συμμετοχή σε δωρεάν ξεναγήσεις τις τρεις πρώτες Τετάρτες του Δεκέμβρη: 6/12, 13/12 και 20/12 στις 17.30

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών στο Πωλητήριο της ΕΠΜΑΣ αλλά και στο Παράρτημα του Ναυπλίου θα γίνεται μεγάλο bazaar με παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες. Μέσα από το bazaar αυτό δίνεται η ευκαιρία για μια διαφορετική πρόταση για χριστουγεννιάτικα δώρα, που θα επιτρέψει ο πολιτιστικός πλούτος της Πινακοθήκης να μπει σε κάθε σπίτι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis