home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Ναύπλιο: Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκε το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής Α.Ε.Α. θα τοποθετηθεί σε κτήριο των διδακτηρίων, ενώ συνολικά 11 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν παραδοθεί σε Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στις 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, εκπαίδευση του προσωπικού για αναγνώριση/αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής και βασική υποστήριξη της ζωής με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή Α.Ε.Α. τον οποίο έχει προμηθευτεί η Σχολή και θα τοποθετηθεί σε κτήριο των διδακτηρίων. Συνολικά 11 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν παραδοθεί σε Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η εκπαίδευση ήταν τρίωρης διάρκειας και πραγματοποιήθηκε από την κ. Σταυρούλα Μπάμπαλη, νοσηλεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης ΕΟΠΠΕΠ, υπεύθυνη Τμήματος πρώτων βοηθειών της ΜΚΟ Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πιστοποιημένη στη γνώση βασικής υποστήριξης ζωής BLS -Basic Life Support- με τη χρήση ΑΕΑ από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΕΑ 01
ΦΩΤΟ: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν μέλη του διδακτικού προσωπικού (ο Κοσμήτορας της Σχολής καθηγητής κ. Γιάννης Λεοντάρης και τα μέλη ΕΕΠ κ.κ. Άννα Τσίχλη, Χριστίνα Ζώνιου, Αντωνία Βασιλάκου, Εμμανουέλα Βογιατζάκη, Στέλλα Πλάτσκου), του διοικητικού προσωπικού (οι κ.κ. Μαρία Καραγιάννη, Βασιλική Γιάνναρη, Σωτηρία Παπαγεωργίου) του τεχνικού προσωπικού (οι κ.κ. Παναγιώτης Ξύδης, Λάμπρος Σκουφούλας και Απόστολος Παπαδημητρίου) καθώς και οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου κ.κ. Νίκη Αναστασοπούλου και Ιωάννα Μαρκέλλου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΕΑ 02
ΦΩΤΟ: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική δράση που αναβαθμίζει την ποιότητα  των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς τους φοιτητές/τριες όσο και προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών και λειτουργεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης έκτακτων συμβάντων. Είναι απαραίτητο στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι/ες πολίτες να εκπαιδεύονται στο πλαίσιο ανάλογων δράσεων ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε κάποιες περιπτώσεις να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button