home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Κάθε οστό έχει μια ιστορία: η περίπτωση της Μύρτιδος» στο Ναύπλιο

Ομιλία του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard
η περίπτωση της Μύρτιδος

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard σας προσκαλούν στην ομιλία του καθηγητή κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη με τίτλο: «Κάθε οστό έχει μια ιστορία: η περίπτωση της Μύρτιδος» την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 15:00 -17:00 μ.μ., στην αίθουσα Διαλέξεων ΚΕΣ, στο Ναύπλιο.

Ο Μανώλης Παπαγρηγοράκης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου. Ειδικεύτηκε στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο του Bergen της Νορβηγίας, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην άπνοια ύπνου. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Γενικός Επόπτης Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και δεκάδες εργασιών του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, όπως Nature, Scientific American, Int J Infect Dis κ.ά. Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής και εισηγητής σε πλήθος Πανευρωπαϊκών Συνεδρίων με θέμα την Ορθοδοντική, την Αρχαιολογία-Μουσειολογία-Ανάπλαση και τη Βιοπαθολογία. Μια σειρά από ερευνητικές μελέτες του, εκτός Οδοντιατρικού-Ορθοδοντικού επιστημονικού πεδίου, αφορούν τη μορφολογία του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος των αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων. Η χρόνια ενασχόλησή του με την αρχαιολογία και την αρχαιοπαθολογία-παλαιοπαθολογία τον οδήγησαν, στην ανάπλαση του προσώπου, της Αυγής της Μεσολιθικής γυναίκας του 7000 π.Χ. από το σπήλαιο της Θεόπετρας, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και της Μύρτιδος, ενός εντεκάχρονου κοριτσιού που πέθανε από τον καταστροφικό λοιμό της Αθήνας το 430 π.Χ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Μικεδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

η περίπτωση της Μύρτιδος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis