home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του εμπορικού κλάδου είχε ο Γιώργος Γαβρήλος
Γαβρήλος Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του εμπορικού κλάδου, είχε ο Γιώργος Γαβρήλος, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου ενάντια στο φορομπηχτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στην βδομάδα. 

  • Συνάντηση με Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ο εισηγητής στο φορολογικό Νομοσχέδιο, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, συναντήθηκε το Σάββατο με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, κα. Πετρούλα Παπαδοπούλου καθώς και με τα μέλη του ΔΣ, κ.κ. Νικολαΐδη Αναστάσιο, Νταή Δανάη και Τσίρου Ελένη.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κλάδου της πόλης του Ναυπλίου τόνισαν την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και ανησυχία τους για τις νέες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες χαρατσώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις οδηγούν, όπως τόνισαν, σε μια νέα  οικονομική ασφυξία.

Γαβρήλος συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικού κλάδου

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από την πλευρά του σημείωσε πως η ΝΔ αποκαλύπτει πια την κρυφή της ατζέντα, αυτή της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης και της εξόντωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Γιώργος Γαβρήλος, αφού πρώτα έκοψε κάθε δυνατότητα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, τώρα ουσιαστικά τους δίνει και το σχοινί για να κρεμαστούν, φέρνοντας κατά το ήμισυ την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και θέτοντας ανώτατο όριο τεκμαρτού. Αποτέλεσμα, κάθε επιχείρηση με πάνω από 6 χρόνια λειτουργίας, να επιβαρύνεται με φόρους, για έσοδα που δεν έχει αποκτήσει, οι οποίοι μάλιστα θα ξεκινούν από τα 1.450 €, για όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητάει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, θέσπιση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ, άμεση πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Τράπεζες Ειδικού σκοπού, κα) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου και πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, έτσι ώστε η κοινωνία και η πραγματική οικονομία να βγουν από το τέλμα λιτότητας και κρίση βιωσιμότητας που τους έχει ωθήσει η ΝΔ και οι πολιτικές της.

  • Παρέμβαση στην Γενική Συνέλευση της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΟΕΕ, κ. Παγώνη Βασίλη, ο Γιώργος Γαβρήλος παρέστη την Κυριακή στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας η οποία είχε ως κύριο θέμα το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Ο εισηγητής στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΠΟΕΕ τόνισε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια οξύμωρη συνθήκη, να ψηφίζονται μνημονιακές πολιτικές που ισοπεδώνουν τον μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο, την ώρα που η χώρα έχει προ πολλού αφήσει τα Μνημόνια πίσω της. Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, χωρίς να νοιάζεται για τα λουκέτα που θα επιφέρουν οι πολιτικές της και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως, αν μια επιχείρηση οποιουδήποτε ΚΑΔ, βγάλει ένα ευρώ παραπάνω από τον μέσο κύκλο εργασιών του κλάδου της, θα επιβαρυνθεί με προσαύξηση 35%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντέξει για πολύ, είτε να δηλώνει τα πραγματικά της εισοδήματα, είτε να μένει ανοιχτή.

Γαβρήλος συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικού κλάδου 1

Με προεκλογικά ψέματα, πρόσθεσε, κατάφερε να εξαπατήσει την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς και τώρα, την ώρα που το ιδιωτικό χρέος έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν καν να βγουν στην σύνταξη γιατί έχουν απλήρωτες εισφορές, η ΝΔ φέρνει ένα νομοσχέδιο σκούπα, χαρατσώνοντας οριζόντια όλους τους μικρομεσαίους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis