home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα διαφορετικό rebound για το 2ο Λύκειο Άργους

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2023: Μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να  παίξουν  μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τους περιορισμούς και τους κανόνες των ΑμεΑ
2ο Λύκειο Άργους Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (8)

Το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Άργους, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, ξεκίνησε με ένα διαφορετικό «rebound». Ομάδες  μαθητών του σχολείου είχαν την τύχη την καλή να συναντηθούν, να αλληλεπιδράσουν και  να γιορτάσουν από κοινού τη διαφορετικότητα. Να αναδείξουν την ομορφιά που πηγάζει από τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση.

Μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τους περιορισμούς και τους κανόνες των ΑμεΑ ενώ παράλληλα άλλες ομάδες αλληλοεπίδρασαν και έπαιξαν θεατρικά παιχνίδια με τους συμμαθητές τους από την Δομή Ειδικής Αγωγής «Παίγμα».

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Γιαννακούλης:

«Ήταν μεγάλη μας χαρά και προνόμιο να καλωσορίσουμε μαθητές και κλιμάκιο συνοδών από  την δομή Ειδικής αγωγής «Παίγμα» με επικεφαλής τον υπεύθυνο της δομής κ. Πέτρο Θεοφανόπουλο .

Το σχολείο μας διοργάνωσε  από κοινού μια αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της  κλιμάκιο της ΔΔΕ Αργολίδας με επικεφαλής τον Διευθυντή μας κ. Βασίλειο Πολύδωρο.

Η συμμετοχή του Διευθυντή μας δεν αποδεικνύει μόνο το ενδιαφέρον του για την σχολική μας κοινότητα, αντανακλά  κυρίως την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα. Παράλληλα αναδεικνύει τη βούληση και   δέσμευσή του στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία  για  έναν κόσμο όπου κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τις διαφορές του, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύσσει το πλήρες δυναμικό του.

Η σημερινή μας συνάντηση δεν ήταν απλά μια αθλητική εκδήλωση, αλλά ένας χώρος όπου η ανοικτή καρδιά συνάντησε την αλληλεγγύη και η διαφορετικότητα μετασχηματίστηκε σε  πηγή έμπνευσης.

Αναγνωρίσαμε  και τιμήσαμε τις μοναδικές ικανότητες καθώς και τον πλούτο που προσφέρει η κάθε ατομικότητα ξεχωριστά. Η εκδήλωση αυτή υπήρξε μια ευκαιρία για όλους μας  να  έρθουμε πιο κοντά,  να ενωθούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να ενισχύσουμε το υπέροχο αίσθημα της κοινότητας. Απολαύσαμε  τις αξίες του αθλητισμού και δημιουργήσαμε ανεξίτηλες σχέσεις.  Σχέσεις  που έσπειραν βαθιά τον σπόρο της κατανόησης, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και εν τέλει της ανθρωπιάς.

Το σχολείο μας επιθυμεί να  ευχαριστήσει  θερμά την δομή Ειδικής αγωγής «Παίγμα» για την άψογη συνεργασία της και την ευκαιρία που μας προσέφερε να μάθουμε από τη διαφορετικότητα και να εμπνευστούμε από την ανθρωπινή δύναμη που διακρίνει κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Απολαύσαμε  τη μοναδική   αυτή εμπειρία, ανταλλάξαμε χαμόγελα και ενισχύσαμε την ιδέα ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από κάθε μεγάλη πράξη.

Ευχόμαστε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει  παρακαταθήκη και εφαλτήριο για περαιτέρω δράσεις και συνεργασία με άλλα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ΜΚΟ, τοπικούς φορείς και Επιχειρήσεις.

Στόχος μας  είναι  πάντα να  ενθαρρύνουμε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις/δράσεις που θα συμβάλλουν  στην προώθηση της  κοινωνικής συνοχής, της κατανόησης και της αλληλεγγύης.

Τέλος, ιδιαίτερα  ευχαριστήρια και συγχαρητήρια σε όλους  τους μαθητές μας τους φιλοξενούμενους μας, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και  τους γυμναστές του σχολείου μας κ. κ. Κώστα Καμπόσο και Γρηγόρη Γρηγορίου για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν.

Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis