home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τα ραδίκια στο σκάμα του ΔΑΚ, η αξία του εθελοντισμού και οι φωτογραφίες

Μία ανάρτηση του Κώστα Καράπαυλου αναφορικά με τον εθελοντισμό προκάλεσε την αντίδραση της «Επόμενης Μέρας»
Ραδίκια σκάμα Ναύπλιο

Την αξία του εθελοντισμού προτάσσει ο Κώστας Καράπαυλος, θέτοντας ως παράδειγμα τα ραδίκια που υπήρχαν στο σκάμα του ΔΑΚ Ναυπλίου πριν από λίγο καιρό. «Το ερώτημα δεν είναι το τι κάνει ο Δήμος μας για εσένα, αλλά τι κάνεις εσύ για τον Δήμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ορφανού.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο κος Καράπαυλος:

«Το αγριοραδικο που μάζεψα ήταν πικρουτσικο και πεντανόστιμο. Και ραδικοζουμο με μπόλικο λεμόνι έφτιαξα.

Το ερώτημα δεν είναι το τι κάνει ο Δήμος μας για εσένα, αλλά τι κάνεις εσύ για τον Δήμο.

Δεν δέχομαι ότι το σκαμμα του μήκους γεμίζει με ραδίκια και δεν βάζουμε ένα χεράκι να τα μαζέψουμε όλοι μαζί (Για αυτό το σκοπό και μόνον ανεβάζω την πρώτη φωτογραφία. Μπας και κάποιοι αντιληφθούμε ότι καθήκον μας δεν είναι μόνον το σκούπισμα του σπιτιού μας και τίποτα για τον δημόσιο χώρο).

Κάποιοι εθελοντικά απλώνουν κάθε μέρα την κουβέρτα στο Κολυμβητήριο και έχουμε τέτοια οικονομία. Και τα παιδιά από μέσα από την πισίνα βοηθάνε Κάποιοι εθελοντικά φροντίζουν το δεύτερο σπίτι τους. Και τις σχάρες στα αποδυτήρια τις έκαναν τζιτζι χωρίς απευθείας αναθέσεις και υπερβολικές δαπάνες.

Κάποιοι υπάλληλοι δίνουν το κάτι παραπάνω.

Πρέπει να το αντιληφθούμε ότι ζούμε στο πιο ωραίο μέρος του κόσμου και ότι αυτοί που απασχολούνται στο στάδιο έχουν μία εξαιρετική εργασία στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας, όπου προσφέρουν στον αθλητισμό για παιδιά και μεγάλους. Δεν είναι φανταστικό; Ας καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε και ας το ανταποδώσουμε στην κοινωνία και εν τέλει στους εαυτούς μας.

Το μεγάλο στοίχημα είναι το κατά πόσον θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία. Αν θα δοθούν τα κίνητρα τους ενεργούς πολίτες να δώσουν το κάτι παραπάνω από το περίσσευμα τους, έστω και αν αυτό είναι ένα απλό ραδικομαζωμα. Αν δεν το κατορθώσουμε θα έχουμε αποτυχίες. Δεν γίνονται όλα με απευθείας αναθέσεις με εργολάβους και συμβούλους. Και χρήματα γιοκ πλέον. Για αυτό τον λόγο και κάναμε ως Ανάπλι εμπρός τις εθελοντικές δράσεις.

Και αν η κοινωνία είναι ενεργή θα έχει κάθε δικαίωμα να μας τα χώνει όταν δεν θαμαστε εντάξει.

ΥΓ. Μία τσάπα χρειάζεται για να απομακρυνθούν και οι ρίζες που δεν μπόρεσα να ξεριζώσω. Πάντως τα άγρια χόρτα έχουν γίνει πανάκριβα στο παζάρι».

Επόμενη Μέρα: «Κλαυσίγελος»

Τη δική της ανάγνωση στην παραπάνω ανάρτηση κάνει η παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου, χαρακτηρίζοντάς την ως «ειρωνική».

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη σε ανάρτησή της μία ώρα μετά το σχόλιο Καράπαυλου:

«Ανάρτηση αφιερωμένη στους «πολιτικούς ψεύτες». Σημερινές φωτογραφίες από το ΔΑΚ Ναυπλίου! 15 Νοεμβρίου οι εργασίες για τα σκάματα! Μα τόσο πολύ;

Δεν υπάρχει τίποτα; Μία συγγνώμη στον κόσμο; Κρίνετε εσείς και σχολιάστε.

Όταν κάποιος πηγαίνει και φωτογραφίζεται να πιάνει το χορταράκι και μετά κάνει ειρωνική ανάρτηση με παλιά φωτογραφία τότε ένα είναι σίγουρο… Από 1η/1ου …. Κλαυσίγελος».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis