home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Καλλιτεχνικό Σχολείο με ελλείψεις σε αίθουσες, εργαστήρια και καθηγητές

Οι 97 μαθητές του σχολείου έκαναν δίωρη συμβολική αποχή την Παρασκευή και εξέφρασαν τα αιτήματά τους με διάφορες δράσεις στο προαύλιο
Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (2)

Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζήτησε η μαθητική κοινότητα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας, που εδρεύει στην Προσύμνη Άργους.

Οι 97 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έκαναν δίωρη συμβολική αποχή την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και εξέφρασαν τα αιτήματά τους, με διάφορες δράσεις στο προαύλιο. Σημαντικότερο από αυτά είναι το κτιριακό.

Πολλές και σοβαρές οι ελλείψεις

Όπως επισημαίνουν, δεν έχουν καθηγητές χορού, κινηματογράφου και μουσικής, ενώ μόλις πρόσφατα βρέθηκε λύση στην έλλειψη καθηγητών γυμναστικής και πληροφορικής.

Επίσης, το σχολείο, αν και καλλιτεχνικό, δεν διαθέτει εργαστήρι Θεάτρου και Κινηματογράφου. Δεν υπάρχει ούτε εργαστήριο Φυσικής, αίθουσα Πληροφορικής και Βιβλιοθήκη.

Ελλέιψεις καταγγέλλουν οι μαθητές και σε υπολογιστές, πίνακες, προτζέκτορες και οθόνες.

Οι μαθητές ζητούν ακόμα τη διαμόρφωση του προαύλειου χώρου αλλά και αίθουσες για τη στέγαση των τάξεων Λυκείου, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από την επόμενη χρονιά.

«Σύγχρονο κτίριο κοντά στα αστικά κέντρα της Αργολίδας»

Σύμφωνα και με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης η εκπαιδευτικός της δομής, Μάγδα Μάρα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αργολίδας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το κτιριακό.

«Το σχολείο μεγαλώνει. Σύντομα θα χρειαστούμε και άλλους χώρους. Του χρόνου θα πρέπει να λειτουργήσει και Λύκειο. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δρομολογήσουν την επέκταση του σχολείου και φυσικά, να προχωρήσουν άμεσα τα σχέδια για να χτιστεί ένα κατάλληλο σχολείο. Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία χρειάζονται ειδικές αίθουσες για τις κατευθύνσεις. Θέλουμε να οικοδομηθεί ένα σύγχρονο κτίριο, κοντά στα αστικά κέντρα της Αργολίδας. Θέλουμε προσλήψεις και κάλυψη όλων των οργανικών κενών», είπε η καθηγήτρια του σχολείου.

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία ξεκίνησαν το 2004. Είναι υπερ-τοπικού και διαδημοτικού χαρακτήρα και προωθούν τα εικαστικά, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό και γενικό τον σύγχρονο πολιτισμό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis