home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το ησυχαστήριο των μοναχών αγροτών της Αχαΐας κατά την «Ιερή λαδιά» (Βίντεο)

Το Σήμαντρον αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό της ηρεμίας και γαλήνης του κάμπου με το ζωηρό γαλάζιο της θάλασσας και την άγρια γοητεία του Χελμού
Σήμαντρον Αχαΐας (16)

Το Semantron Traditional Village ευρίσκεται στον Ελαιώνα του Διακοπτού στην Αχαΐα, μόλις 167 χλμ. απο την Αθήνα, 50 χλμ. από την Πάτρα και 40 χλμ. απο τα Καλάβρυτα. Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό της ηρεμίας και γαλήνης του κάμπου με το ζωηρό γαλάζιο της θάλασσας της παραλίας του Ελαιώνα και την άγρια γοητεία του Χελμού.

Τα άλλοτε “κελιά” στα οποία διέμεναν οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, χτισμένα απο το 1840 ανακαινίστηκαν πρόσφατα και δημιούργησαν 42 δωμάτια και σουίτες κατηγορίας deluxe και superior ιδανικές για οικογένειες και ζευγάρια καθώς και για επαγγελματίες.

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου το λαξευμένο σε έναν κατακόρυφο και επιβλητικό βράχο, ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (10 χιλιόμετρα) από τα Καλάβρυτα. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες μονές στην Ελλάδα. στην κυριολεξία κόβει την ανάσα σε όποιον το αντικρίσει από κοντά.

Βίντεο: Michael Miller

Η μονή είναι οκταόροφη, σκαμμένη μέσα στον απότομο βράχο. Το καθολικό ανήκει στον τύπο του σταυροειδούς εγγεγραμμένου με δυο νάρθηκες. Το εσωτερικό του κυρίως ναού είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, ενώ του νάρθηκα είναι μεταγενέστερες (19ος αιώνας). Κοσμείται με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Το Μέγα Σπήλαιο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πήρε το όνομά του από την τοποθεσία του, καθώς είναι χτισμένο στο άνοιγμα μεγάλου φυσικού σπηλαίου στον Χελμό, σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων πάνω από τη χαράδρα του Βουραϊκού. Άλλωστε, η εικόνα του καθώς ενσωματώνεται, επιβλητικό στο τραχύ τοπίο, αιχμαλωτίζει το βλέμμα του επισκέπτη προκαλώντας δέος.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis