home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Προβολές ταινιών μικρού μήκους animation για σχολικές ομάδες σε Μουσεία του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο συνεργασίας με το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (2-9/12/2023), προγραμματίζει επαναληπτικές προβολές ταινιών μικρού μήκους animation
olympiafestival

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο συνεργασίας με το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (2-9/12/2023), προγραμματίζει επαναληπτικές προβολές ταινιών μικρού μήκους animation, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται, με ελεύθερη είσοδο, από τις 4 έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2023 (πρωινές ώρες) με απαραίτητη την προσυνεννόηση.

Οι ταινίες

Αναλυτικά οι επτά ταινίες του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 65′:

  • Θα σκάσετε απ’ το κακό σας! (Don’t Blow it Up)

Τσεχία / 2022 / Alžbeta Mačáková Mišejová / Διάρκεια: 8′

Δυο μικρά κορίτσια, πάνω στο παιχνίδι τους, καυγαδίζουν. Είναι πολύ θυμωμένες και κρατάνε μούτρα η μία στην άλλη. Ο θυμός τους τις κάνει να φουσκώσουν σαν μπαλόνια και να ανέβουν στα σύννεφα. Πώς θα κατέβουν από κει πάνω για να βοηθήσουν και το γατάκι τους που κινδυνεύει;

  • Ο χαρταετός (The kite)

Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία / 2019 / Martin Smatana / Διάρκεια: 13′

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και τα δέντρα είναι φορτωμένα με καρπούς. Ο παππούς δίνει στον εγγονό του έναν χαρταετό. Ο χαρταετός σηκώνει το παιδί στον αέρα, αυτό πέφτει, αλλά ο παππούς το πιάνει. Μετά τα φύλλα πέφτουν και ο παππούς γίνεται όλο και πιο αδύναμος. Ένας δυνατός φθινοπωρινός άνεμος τον παίρνει μακριά και χάνεται στον συννεφιασμένο ουρανό. Ύστερα έρχεται ο χειμώνας και μετά η άνοιξη. Ένα ζεστό αεράκι τους ξαναφέρνει κοντά. Ένα παραμύθι για την ανάμνηση όσων δεν είναι πια κοντά μας.

  • Χαμόγελο (Smile)

Σουηδία / 2021 / Jonas Forsman / Διάρκεια: 7′

Ο GroM, ξυπνώντας ένα πρωί, ανακαλύπτει ότι το στόμα του είναι κολλημένο σε μια κατσουφιασμένη έκφραση. Αυτός, που θέλει πάντα να είναι χαρούμενος και να χαμογελάει! Μαζί με τον φίλο του, τον LobO, θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια, με σκοπό να ξαναβρούν το χαμόγελό του.

  • Το μωρό και η μάγισσα (The witch and the baby)

Ρωσία / 2020 / Evgenia Golubeva / Διάρκεια: 5′

Μια γριά μάγισσα χρειάζεται ένα μωρό για ένα ξόρκι που θα την κάνει πάλι νέα. Όταν όμως τελικά βρίσκει το πολυπόθητο βρέφος, τα σχέδιά της θα ανατραπούν.

  • Η Λουθ και ο Βράχος (Luce and the Rock)

Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία / 2022 / Britt Raes / Διάρκεια: 13′

Μια μέρα, ένας γιγάντιος βράχος εμφανίζεται από το πουθενά στη μέση του μικρού φιλήσυχου χωριού, όπου ζει η Λουθ. Οι χωρικοί δεν μπορούν πια να ανοίξουν ούτε την πόρτα των σπιτιών τους! Η Λουθ είναι θυμωμένη: φύγε Βράχε, δεν έχεις θέση εδώ! Και πώς βρέθηκες εδώ τέλος πάντων;

  • Ηλιοτρόπιο (Sunflower)

Ρωσία / 2023 / Natalia Chernysheva / Διάρκεια: 4′

Ένα ηλιοτρόπιο διαφορετικό από τα άλλα επιλέγει να δει με άλλο μάτι τον κόσμο γύρω του και ανακαλύπτει ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν.

  • Ήχοι ανάμεσα στα στέμματα (Sounds Between the Crowns)

Τσεχία / 2020 / Filip Diviak / Διάρκεια: 15′

Ένας άστεγος μουσικός εκδιώκεται έξω από τα τείχη της πόλης, μόλις η βασίλισσα αντικρίζει το πρόσωπό του. Παρότι οι φρουροί καταστρέφουν το μουσικό του όργανο, αυτός βρίσκει την όρεξη να το ξαναφτιάξει.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στο τηλέφωνο 27950 31630, και με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis