home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ν. Κίος: Αποφάσισαν την επιστροφή των παιδιών στα μαθήματα αλλά δεν έχουν πειστεί για τις λύσεις

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νέας Κίου: Θέλουμε σχολείο να φωτίζει και όχι να φοβίζει!
Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Οι γονείς που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου στις 27 Νοεμβρίου με μοναδικό κριτήριο το σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών, αποφάσισαν την επιστροφή των παιδιών τους στα μαθήματα και τη λήξη της πολυήμερης αποχής.

Ωστόσο δεν τρέφουν αυταπάτες πως θα διορθωθούν τα πράγματα, καθώς τα μέτρα που τους έχουν προταθεί εκτιμούν πως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων σε ανακοίνωσή του:

  • Θέλουμε σχολείο που θα μορφώνει ΟΛΑ τα παιδιά.
  • Θέλουμε σχολείο χωρίς βία, φόβο, απειλές μεταξύ μαθητών.
  • Θέλουμε σχολείο που θα αγκαλιάζει, θα προστατεύει, θα στηρίζει και θα ακούει τα παιδιά!
  • Θέλουμε σχολείο που θα είναι τα παιδιά ασφαλή!
  • Θέλουμε σχολείο που θα μοιράζει χαμόγελα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.
  • Θέλουμε σχολείο που δε θα έχει φοβισμένους δασκάλους… …
  • Θέλουμε ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ που δεν θα είναι απέναντι στους γονείς και θα πιστέψουν στον αγώνα μας για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ σχολείο!

Αν αυτό το σχολείο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι δύσκολο να μας το εξασφαλίσουν οι υπεύθυνοι τότε επιβεβαιωνόμαστε ότι η διαχείριση που γίνεται δεν είναι σωστή και έχουν ευθύνη σε αυτό και ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι προκλητικό να παραδέχονται πως τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν στο σχολείο μόνο με μέτρα «καταστολής» θα περιοριστούν.

Οι γονείς που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 27/11/23, με μοναδικό κριτήριο το σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών, αποφάσισαν την επιστροφή των παιδιών τους στα μαθήματα και τη λήξη της πολυήμερης αποχής.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι έχουν διορθωθεί τα πράγματα, αφού η αμφισβήτηση στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και στα αναποτελεσματικά μέτρα που έχουν προταθεί, κυριάρχησαν στη συζήτηση μας κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Επιμένουμε να ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, επιμένουμε να ζητάμε λύσεις για τα προβλήματα στο σχολείο, επιμένουμε να ζητάμε να αποδοθούν και ευθύνες σε αυτούς που τα δημιούργησαν.

Οι αρμόδιοι να γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν κάνουμε πίσω, μέχρι να εξασφαλίσουμε το ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και τις συνθήκες Εκπαίδευσης που τα παιδιά δικαιούνται.

Οι δάσκαλοι των παιδιών μας θα πρέπει να διαλέξουν.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis