home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης συντηρητών κτιρίων στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 250 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους
Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην ειδικότητα  «Συντηρητές Κτιρίων» στο Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας.

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 250 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και έχει ως στόχο με την ολοκλήρωσή του, να είναι ικανοί να αναγνωρίζουν την τεχνολογία υλικών των κτιρίων, να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης – επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Πάτρας της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΚ της ΔΥΠΑ στοχεύουν στην αποτελεσματική σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την απασχόληση μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, την πρόληψη της μακροχρόνιας ανεργίας αλλά και την επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis