home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνέντευξη με τη Μαρία Νικούλη: Μία φορά Star Hellas, πάντα Star Hellas – Πού βρίσκεται σήμερα και τί κάνει

Η ομορφότερη Ελληνίδα από την Κρήτη που τάραξε την Showbiz το 1981, η ανάμνηση των Καλλιστείων, η ζωή της σήμερα.
Μαρία Νικούλη (36)

Όταν γνωρίζει κανείς σήμερα τη Μαρία Νικούλη, χωρίς να ξέρει το παρελθόν της αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή ότι ξεχωρίζει. Το καλλίγραμμο σώμα της, το όμορφο πρόσωπο και η δυναμική προσωπικότητά της παραπέμπουν σε μια μοναδική γυναίκα. Ήταν η ομορφότερη Ελληνίδα που τάραξε την Showbiz το 1981.

Η Μαρία, σήμερα, ζει μεταξύ Κορίνθου και Αθηνών. Διακρίνεται από αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και δυναμισμό, χωρίς να γίνεται αλαζονική η συμπεριφορά της. Φιλική, ένας απλός καθημερινός άνθρωπος.

Σήμερα, δεν ασχολείται με το μόντελινγκ, όμως δεν κρύβει τη στενή επαφή που έχει με τους ανθρώπους του χώρου αυτού.

Η συνέντευξη

Η Μαρία Νικούλη συνομιλεί με τον Άκη Γκάτζιο, για τις στιγμές των ιστορικών Καλλιστείων που την ανέδειξαν Star Hellas, για την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ, για την ζωή της σήμερα και τα χρόνια που μεσολάβησαν, για τα αγαπημένα της χόμπι.

ΕΡ. Πόσο χρονών ανέβηκες για πρώτη φορά στη «Γέφυρα της ομορφιάς»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήμουν 17 χρόνων. Το 1980, όπου πήρα μέρος στα Παγκρήτια Καλλιστεία για Μις Κρήτη.

ΕΡ. Πώς ένοιωσε ένα μικρό κοριτσάκι, όταν πήρε την πρώτη θέση στα καλλιστεία Miss Creta;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένιωθα σαν μικρή Πριγκίπισσα! Πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη!

Μαρία Νικούλη 34

ΕΡ. Οι γονείς σου ήταν δίπλα σου στα πρώτα δειλά σου βήματα; Πώς σε αντιμετώπισαν και τί ρόλο έπαιξαν στην απόφασή σου αυτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχήν δεν ήταν δική μου απόφαση. Ήταν προτροπή του πατέρα μου και μάλιστα την αίτηση συμμετοχής την είχε κάνει ο ίδιος. Ξεκίνησε σαν μία καλοκαιρινή παρεΐστικη αυθόρμητη παρότρυνση, αλλά τελικά η διάκριση μου ως Μις Κρήτη με υποχρέωνε να εκπροσωπήσω το νησί μου στα πανελλήνια καλλιστεία στην Αθήνα… Μέχρι σήμερα είμαι η μοναδική Μις Κρήτη, που έχει βγει Σταρ Ελλάς.

ΕΡ. Αυτή η φωτογραφία με τον ΟΦΗ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που είσαι στις πρώτες θέσεις πλαισιωμένη από πλήθος θαυμαστών, ήταν στα πλαίσια της δημόσιας προβολής σου ή δηλώνεις ένθερμος οπαδός της ομάδας της Κρήτης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα ήμουν οπαδός του ΟΦΗ, αλλά όλο αυτό ήταν ένα event. Πετώντας με ελικόπτερο από την Αθήνα προσγειωθήκαμε στη μέση του γηπέδου, όπου και παρέδωσα την μπάλα για να ξεκινήσει ο αγώνας. Ήταν κάτι πολύ πρωτότυπο και εντυπωσιακό, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει όλες τις εξέδρες, καθώς και τα μπαλκόνια από τις γύρω πολυκατοικίες.

Μαρία Νικούλη (52)

ΕΡ. Πώς και γιατί αποφάσισες να φύγεις από το νησί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για οικογενειακούς λόγους και σπουδές.

ΕΡ. Η ζωή σου μέχρι εκείνη τη νύχτα του Μάη του 1981, ήταν μια προετοιμασία για τα μεγάλα καλλιστεία; Ήταν σπουδές; Ήταν μια προσπάθεια αυτογνωσίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την χρονιά 80-81 ήμουν μαθήτρια στην τρίτη λυκείου. Πήγαινα σχολείο, δεν έκανα καμιά άλλη προετοιμασία, πέρα τις πρόβες για την μεγάλη βραδιά.

ΕΡ. Τί σε «έσπρωξε» να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο; Οι προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή ενδεχομένως στο χώρο της μόδας ή του καλλιτεχνικού στερεώματος; Μια απλή φιλαρέσκεια; Ένας καλός γάμος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν μία καλοκαιρινή αυθόρμητη απόφαση με τις φίλες μου. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ακολουθήσω το χώρο της μόδας.

ΕΡ. Ερχόμαστε στο Μάη του 1981, εκείνη τη «θερμή» νύχτα. Είναι η πρώτη φορά στη μακροχρόνια ιστορία των καλλιστείων που καλύπτονται «ζωντανά» απ’ την κρατική τηλεόραση. Τραγουδάει ο Lucio Dala, εσύ στέφεσαι Star Ελλάς, ώσπου …όταν ακούγεται το όνομά σου, ανάμεσα στο κοινό ξεσπάει πόλεμος. Την ίδια ώρα, οι φεμινίστριες διαδηλώνουν ενάντιων του θεσμού. Μίλησέ μας μας για αυτή τη νύχτα και πώς την βίωσες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 1981 τα Καλλιστεία ήταν επετειακά. Ήταν η πρώτη χρονιά, έγχρωμη TV, εορταστικά με πολλούς καλεσμένους και εξωτερικά γυρίσματα και παράλληλα η τελευταία χρονιά που τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα είχε το κρατικό κανάλι.

Μαρία Νικούλη (14)

ΕΡ. Νομίζεις πως οι λόγοι αυτών των αντιδράσεων από το κοινό ήταν πολιτικοί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα πάντα υπάρχουν δυσαρεστημένοι που προκαλούν τις ανάλογες αντιδράσεις, αλλά εκείνη τη στιγμή, τη στιγμή δηλαδή της στέψης και εγώ και υπόλοιπες κοπέλες ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενες, λαμπερές και δεν αντιληφθήκαμε κάποιο επεισόδιο μέσα στο χώρο της διοργάνωσης. Ήμασταν σε άλλο μούντ. Έξω από το ξενοδοχείο ωστόσο μάθαμε ότι υπήρχε μια ομάδα από φεμινίστριες που διαδήλωναν ενάντια στο θεσμό των καλλιστείων με τις οποίες ποτέ δεν ήρθαμε σε επαφή και όλες οι κοπέλες που συμμετείχαμε στο διαγωνισμό αποχωρήσαμε από διαφορετική έξοδο για να πάμε  για φωτογράφιση.

ΕΡ. Τελικά τι αποκόμισες από αυτή την διάκριση; Βοήθησε το μέλλον σου επαγγελματικά ή κοινωνικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για μένα ήταν καθαρά δυσαρέσκεια από τις οικογένειες των κοριτσιών που δεν διακρίθηκαν.

ΕΡ. Νοιώθεις αναγνωρισμένη στο χώρο του Star System;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με το χώρο της ομορφιάς αν και είχα πάρα πολλές δελεαστικές προτάσεις. Παρόλα αυτά από την σύντομη αυτή διαδρομή των τριών χρονών σε αυτό το χώρο, κέρδισα το να γνωρίσω σπουδαίους και επώνυμους ανθρώπους. Έζησα μοναδικές εμπειρίες, κάτι το οποίο με ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Μία φορά Σταρ Ελλάς πάντα, Σταρ Ελλάς… (γελάει).

ΕΡ. Έχεις διατηρήσει σχέσεις με παλιές Star Hellas ή με τα κορίτσια που συν – διαγωνίστηκαν μαζί σου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι και πριν social media εποχής, αλλά και πολύ ευκολότερα και συχνότερα τώρα.

Μαρία Νικούλη (11)

ΕΡ. Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου και ποιο χόμπι ή άθλημα είναι αυτό που σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει περισσότερο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν και ο ελεύθερος χρόνος μου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι περιορισμένος, φροντίζω να χαλαρώνω ψυχή, νου και σώμα, με διαλογισμό, yoga Pilates, ασκήσεις ορθοσωμίας, περπάτημα στη φύση και με το μεγάλο μου πάθος το Αργεντίνικο τάνγκο.

Μαρία Νικούλη (2)

ΕΡ. Θα προέτρεπες την κόρη ή την ανιψιά σου να ασχοληθεί με το μόντελιγκ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα δεν θα την απέτρεψα αν ήταν η επιθυμία της, ωστόσο θα την συμβούλευα να το κάνει παράλληλα με τις σπουδές της, διότι ως γνωστόν το επάγγελμα του μόντελινγκ έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.

ΕΡ. Πόσα χρόνια μένεις στην Κόρινθο; Είσαι ευχαριστημένη από τη ζωή εκεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα τελευταία 20 χρόνια έχω μοιράσει τη ζωή μου, μισές μέρες Αθήνα, μισές Κόρινθο, λόγω επαγγέλματος και είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρεια και το να ζεις κοντά στη φύση σου χαρίζει ελευθερία και ευεξία.

Επιμέλεια Α. Γ.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis