home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κρανίδι: Όλα όσα έγιναν στην 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου

Με επιτυχία στέφθηκε η 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στην Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας
11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι

Με επιτυχία στέφθηκε η 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στην Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Η 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Κοινότητα Κρανιδίου, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας και την πολύτιμη βοήθεια των Ελαιοπαραγωγών, των Εθελοντών, των Συλλόγων και φορέων του Δήμου.

11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι 1

Μια γιορτή που έγινε θεσμός για την Ερμιονίδα και έχει ως στόχο την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς και την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του λαδιού που έχουμε την ευλογία να παράγεται στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα.

Μια γιορτή για το μοναδικό Ελαιόλαδο Κρανιδίου, πιστοποιημένο ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), το οποίο είναι πολυβραβευμένο και ξακουστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στις 18 Νοεμβρίου, αναζητώντας τη «Χρυσή Ελιά», ένα παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών και των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Κρανιδίου.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε  Ημερίδα με θέμα την Ελιά & το Ελαιόλαδο με ομιλητές τον κ. Σταύρο Βέμμο, Ομότιμο Καθηγητή δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της επιστημονικής εταιρείας εγκυκλοπαιδιστών ελαιοκομίας, την κα Έφη Χριστοπούλου, Χημικό εμπειρογνώμονα του Διεθνούς Συμβουλίου και Υπεύθυνη οργανοληπτικού εργαστηρίου παρθένου ελαιολάδου ΣΕΒΙΤΕΛ και τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη, Γεωργοοικονομολόγο και Αντιπρόεδρο της επιστημονικής εταιρείας εγκυκλοπαιδιστών ελαιοκομίας.

11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι 3

Μετά το πέρας της Ημερίδας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, τίμησε τον κ. Νικόλαο Κοντογιάννη ως τον γηραιότερο ελαιοπαραγωγό του Κρανιδίου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο εγγονός του Νικόλαος Κοντογιάννης.

11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι 2

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου έκλεισαν με τη Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στους θαλασσινούς της περιοχής.

Η γιορτή κορυφώθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κύπρου στο Κρανίδι, όπου ντόπιοι και εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα καλαίσθητα περίπτερα της Έκθεσης και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, την τοπική γαστρονομία, τη λαϊκή τέχνη και χειροτεχνία και να γευτούν εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το λάδι. 

11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι 6

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε εδώ για τους ανθρώπους της Πρωτογενούς Παραγωγής και οφείλουμε να σεβόμαστε τη γη μας και να στηρίζουμε τους αγρότες που φροντίζουν πάντοτε να παράγουν ποιοτικό ελαιόλαδο, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Ερμιονίδας μας!»

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Γιάννης Ανδριανός και Γιώργος Γαβρήλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου, κ. Νίκος Αντώνιοζας.

11η Γιορτή Ελιάς Κρανίδι 9

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την μουσική συναυλία του συγκροτήματος των Χαΐνηδων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis