home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαργαλιάνοι: Νέα εικόνα σε σκοπευτήριο, Κέντρο Υγείας και Κλειστο Γυμναστήριο

Έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους Γαργαλιάνους παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
Έργα Γαργαλιάνοι (2)

Έργα της Περιφέρειας στην περιοχή των Γαργαλιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεταβαίνοντας το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στην εν λόγω περιοχή.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας παρέδωσε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας, το αναβαθμισμένο σκοπευτήριο των Γαργαλιάνων καθώς και το εξοπλισμένο με νέο παρκέ Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη του περιφερειάρχη στη Μαραθούπολη, όπου σύντομα ολοκληρώνονται τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Έργα Γαργαλιάνοι (3)

“ΤΗΡΗΣΑ ΤΑ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΑ”

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι τήρησε τα υπεσχημένα εκ μέρους του, ενώ αναφορικά με το Κέντρο Υγείας σημείωσε πως τα τελευταία 4 χρόνια η Περιφέρεια -χωρίς να έχει την αρμοδιότητα- συνέδραμε στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην αναβάθμιση των υποδομών και του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού όλες τις δημόσιες δομές υγείας, στο σύνολο των 5 Ενοτήτων της.

Παρατήρησε ωστόσο, πως θα πρέπει και η πολιτεία από την πλευρά της να συμβάλει ουσιαστικά ενισχύοντας την δημόσια υγεία, μέσα από την επαρκή στελέχωση των εν λόγω δομών με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αναβαθμίζοντας βεβαίως και τις αποδοχές των ανθρώπων που υπηρετούν το λειτούργημα αυτό.

Έργα Γαργαλιάνοι (1)

Αναφορά στην προσπάθεια της Περιφέρειας να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και να φέρει στον πληθυσμό προγράμματα πρόληψης -όπως το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”- έκανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς, ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπήρξε ώστε να υλοποιηθούν τα έργα.                        

Ικανοποίηση και ευχαριστίες για την συνδρομή της περιφερειακής Αρχής στον Δήμο Τριφυλίας εξέφρασε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, εξαίροντας τη συνεργασία που ο ίδιος είχε τόσο προσωπικά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα όσο και με τα υπόλοιπα αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη στην Π.Ε. Μεσσηνίας και στην έδρα. Ανάλογες ευχαριστίες εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος, ενώ στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκαν και οι σύντομες δηλώσεις του συντονιστή του Κ.Υ. Γαργαλάνων Αλέξανδρου Τζωρτζίνη.

Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ακολούθησε η εκδήλωση παράδοσης των αναβαθμισμένων από την Περιφέρεια εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου των Γαργαλιάνων, κατά την οποία η διοίκηση του Σκοπευτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων “Αρτεμις” επέδωσε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα τιμητικό μετάλλιο, με την επισήμανση ότι διαχρονικά υπήρξε ο μόνος που υλοποίησε αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τον σύλλογο για την τιμή που του έκανε και επισήμανε την εξαιρετική παράδοση της περιοχής των Γαργαλιάνων στο άθλημα της σκοποβολής.

Σκοπευτήριο Γαργαλιάνοι

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετέβη στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων, στο οποίο η Περιφέρεια τοποθέτησε καινούργιο σύγχρονο παρκέ, ενώ ήδη υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη και η σύμβαση για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων και των λοιπών χώρων της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και την περιοχή του Μάραθου, όπου εξελίσσονται τα έργα για το αλιευτικό καταφύγιο.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης εντεταλμένος σε θέματα ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) και συντονισμού των αναπτυξιακών εταιρειών, ο γραμματέας του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ νομού Μεσσηνίας καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής κ.α.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis