home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαργαλιάνοι: Παραγωγός επικήρυξε αυτούς που του έκλεψαν τις ελιές

Δίνει 1.000 ευρώ σε όποιον του δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών που του έκλεψαν 36 τσουβάλια από το περιφραγμένο χωράφι του
Μάζεμα ελιάς ελιές

Είδε κι’ αποείδε ο ελαιοπαραγωγός που του έκλεψαν 36 τσουβάλια με ελιές στους Γαργαλιάνους και επικήρυξε τους ληστές. Ο άνδρας είχε επικοινωνία με το τοπικό site gargalianoionline και γνωστοποίησε ότι δίνει 1.000 ευρώ σε όποιον του δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Δεν μας ενδιαφέρει να βρεθεί ο ελαιόκαρπος, απλά να βρεθούν οι δράστες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κόβουν και πέρνουν ακόμα και ολόκληρα δέντρα!

Η άνοδος των τιμών στο ελαιόλαδο έχει βάλει τα ελαιόδεντρα στο στόχαστρο των εγκληματιών.

Οι διαρρήξεις σε αποθήκες, η αραίωση λαδιού υψηλής ποιότητας με προϊόντα κατώτερης ποιότητας και η παραποίηση δεδομένων αποστολής αυξάνονται στις ελαιοκαλλιεργητικές εστίες των μεσογειακών χωρών και φυσικά και της Ελλάδας, όπως αναφέρει το Associated Press.

Το χειρότερο απ’ όλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως υπάρχουν συμμορίες που χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα για να κλέψουν τα βαριά κλαδιά, ενώ δεν διστάζουν να πάρουν ακόμη και ολόκληρα δέντρα από αφύλακτες καλλιέργειες.

Όταν κόβεται ένα ολόκληρο δέντρο, οι κλέφτες το κόβουν και στη συνέχεια φορτώνουν τα κομμάτια σε ένα φορτηγό, πουλώντας τα ξύλα σε εμπόρους ξυλείας ή σε πωλητές καυσόξυλων, ενώ προμηθεύουν τα ελαιουργεία με τον καρπό, δηλαδή την ελιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis