home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιατί έγινε κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους

Δεν λειτουργεί το σχολικό κυλικείο και οι βρύσες, οι μαθητές φεύγουν στα διαλλείματα για να αγοράσουν τρόφιμα και νερό
1ο Λύκειο Άργους

Κατάληψη έκαναν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους παραθέτοντας μια σειρά αιτημάτων, όπως η επαναλειτουργία του σχολικού κυλικείου το οποίο εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι μαθητές στα διαλλείματα να φεύγουν από το χώρο του σχολείου και να πηγαίνουν σε κοντινά καταστήματα για να αγοράσουν ακόμα και νερό, καθώς ούτε οι βρύσες του σχολείου λειτουργούν.

Τι ζητούν οι μαθητές

Τα αιτήματα τους είναι τα ακόλουθα:

  • Άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση του σχολικού κυλικείου καθώς οι μαθητές αναγκάζονται να απομακρυνθούν από το χώρο του σχολείου για να προμηθευτούν τρόφιμα, ακόμα και νερό.
  • Παροχή ειδών προσωπικής φροντίδας στο χώρο της τουαλέτας των μαθητών, όπως χαρτί, κρεμοσάπουνο κτλ.
  • Απομάκρυνση των πολιτικών πραγμάτων και υποθέσεων εντός του σχολικού χώρου εκ μέρους των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων που εμπλέκονται στην πολιτική ζωή της δημοτικής κοινότητας και επηρεάζουν την πολιτική γνώμη των μαθητών που έχουν το δικαίωμα ψήφου.
  • Παροχή επαρκούς θέρμανσης ή κλιματισμού για την καλύτερη απόδοση των μαθητών κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος με αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Ελεύθερη παροχή της προεξοχής στον ανώγειο χώρο του 2ου ορόφου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ώστε να αποφορτίζονται από την πίεση των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων και να αποδίδουν καλύτερα στα προς εξέταση μαθήματα.
  • Αποκατάσταση των εκτός λειτουργίας βρύσεων για την κατάλληλη χρήση τους από τους μαθητές.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis