home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μυρίζει μπαρούτι στη Νέα Κίο – Ένταση στο δημοτικό σχολείο και επέμβαση της αστυνομίας

Σε κλίμα έντασης και η συνάντηση γονέων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Αργολίδας Δημήτρη Σιδέρη – Παρεμβάσεις από Πουλά και «Πάμε Αλλιώς»
Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Το κατέβασμα ενός πανό έφερε ένταση το πρωί της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, έξω από το Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Κίο. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι τις τελευταίες ημέρες λόγω των περιστατικών βίας που καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί με αυτουργούς μαθητές και γονείς Ρομά.

Όλα ξεκίνησαν όταν γονείς που είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι έξω από το σχολείο, ανάρτησαν στα κάγκελα της εισόδου πανό που έγραφε «Θέλουμε σχολείο να φωτίζει και όχι να φοβίζει».

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, κάποιος γονέας Ρομά το κατέβασε και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Αυτό τους έκανε έξαλλους με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία για να αποκαταστήσει την τάξη και το πανό ξανατοποθετήθηκε στα κάγκελα του σχολείου.

Ένταση και στη συνάντηση γονέων – Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Αργολίδας

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα και η συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Δημήτρη Σίδερη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αργολίδας.

Βασικό θέμα ήταν η αυξημένη παραβατικότητα από μαθητές Ρομά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και οι λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν από τους αρμοδίους.

Όπως είπαν οι γονείς η κατάσταση με τα περιστατικά βίας έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι γονείς από την προηγούμενη Πέμπτη δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Στη συνάντηση ήταν παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος.

Α. Πουλάς: Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του σχολείου.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την οποία ζητά τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με την οποία ζητούν από την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω σχολείο και θα σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου είναι ένα σχολείο ειδικών συνθηκών στο οποίο θα έπρεπε να υπάρχει μία ιδιαίτερη φροντίδα από την πλευρά των υπευθύνων τόσο ως προς τη στήριξη των εκπαιδευτικών όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου στην επιστολή του προτείνει μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων που πρέπει να ληφθούν όπως:

  • Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου.
  • Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο
  • Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη Σχολική μονάδα
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης
  • Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν
  • Επικοινωνία πρωτοβάθμιας, σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας ΡΟΜΑ για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων
  • Πρόσληψη φύλακα για τη Σχολική μονάδα
  • Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον, Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο και άλλες τέχνες, με στόχευση και κατάλληλο περιεχόμενο.
  • Ενημέρωση από το Σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των παιδιών Ρομά στη Σχολική κοινότητα. Καταγραφή των αναγκών των οικογενειών της περιοχής από τις υπηρεσίες, έλεγχος των συνθηκών διαμονής

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας».

«Πάμε Αλλιώς»: Το σχολείο της Ν. Κίου και οι μαθητές Ρομά

Η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Πάμε Αλλιώς» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ν. Κίος αποτελεί ένα παράδειγμα για το πως το κράτος ωθεί τους πολίτες στα άκρα.

Το σχολείο της Ν. Κίου έχει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών Ρομά που αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας σε συνδυασμό με τις ελλιπείς υποδομές και την υπερσυσσώρευση των μαθητών σε ένα μόνο σχολείο ωθούν τους κατοίκους της Ν. Κίου να προβούν σε αποχή από τη διδακτική διαδικασία.

Η λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ν. Κίου πρέπει να είναι άμεση και δραστική τόσο από πλευράς της Δημοτικής Αρχής όσο και από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου περιγράφει ξεκάθαρα τα προβλήματα και τις λύσεις για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά τις δράσεις που θα αναληφθούν με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την επαναφορά της ηρεμίας στις οικογένειες της Κίου.

Δεν χωρούν μεταθέσεις και αναβολές».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis