home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Διαγωνισμός Διηγήματος στην Αργολίδα

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας προκηρύσσει τον 2ο Αργολικό Διαγωνισμό Διηγήματος

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας προκηρύσσει τον 2ο Αργολικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Απευθύνεται σε όσους έχουν γεννηθεί εντός του 2007 ή νωρίτερα και κατοικούν ή κατάγονται από την Αργολίδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Ακόμη, τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά.

Διάρκεια και θέμα του διαγωνισμού

Η ημερομηνία έναρξης είναι η Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και η ημερομηνία λήξης η Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα έχει τίτλο «Συμμετοχή στον 2ο Αργολικό Διαγωνισμό Διηγήματος», στη διεύθυνση [email protected].

Το γενικό θέμα του διαγωνισμού είναι η φράση που πιθανολογούμε ότι ανήκει στον Ηράκλειτο: «Τὰ πάντα ῥεῖ». Ο τίτλος του διηγήματος δε θα πρέπει να εμπεριέχει τη φράση αυτή. 

Υποβολή Συμμετοχής – Όροι

Η ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία θα στείλετε τη συμμετοχή σας δε θα πρέπει να αποκαλύπτει το πραγματικό σας όνομα. Ούτε να περιλαμβάνει μέρος αυτού.

Διαβάστε ακόμα

Τα διηγήματα θα έχουν έκταση έως 500 λέξεις, χωρίς να συνυπολογίζεται ο τίτλος του κειμένου. Επίσης, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα. 

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που θα στείλετε, θα επισυνάψετε δύο αρχεία σε μορφή word. Στο ένα θα είναι το διήγημα σας με το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσετε. Στο άλλο θα γράφετε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας και τη σχέση σας με την Αργολίδα.

Για παράδειγμα: 

Αν ο Κώστας Παπαδόπουλος, διαλέξει το ψευδώνυμο Θαλασσοπόρος για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, με διήγημα που έχει τίτλο: «Ξαφνικά», θα στείλει δύο αρχεία με τους ακόλουθους τίτλους. 

Xafnika_Thalassoporos και Thalassoporos_stoixeia

Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική.

Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού, καθώς και την εκ προοιμίου συναίνεση στην ενδεχόμενη έκδοση μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών, από τη Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας.

Κριτική επιτροπή και αποτελέσματα

Η κριτική επιτροπή θα είναι πενταμελής.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024, σε εκδήλωση που θα γίνει για αυτόν τον σκοπό. Η ανακοίνωση θα αναφέρει, με αλφαβητική σειρά, τα ονόματα των συμμετεχόντων που τα διηγήματα τους διακρίθηκαν. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]  

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button