home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου εις μνήμην του Πέτρου Θέμελη

Ψήφισμα για τον Πέτρο Θέμελη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου – Ειδική συνεδρίαση ια τον σπουδαίο εκλιπόντα στο τέλος Δεκεμβρίου

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου συγκαλείται την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης “το έργο, τις ιδέες, τη στάση ζωής και την προσφορά του Πέτρου Θέμελη”, του διαπρεπούς αρχαιολόγου -που ανέσκαψε και ανέδειξε διεθνώς την αρχαία Μεσσήνη-, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε το σώμα στην συνεδρίασή του, χθες Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, κατά την οποίαν έγιναν αναφορές -από όλες τις παρατάξεις- στο έργο και την προσφορά του διεθνούς κύρους επιστήμονα, ο οποίος ετάφη σήμερα στην αρχαία Μεσσήνη, σύμφωνα με την επιθυμία του.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 01-11-2023 και αφού συζήτησε το θέμα της εκδημίας του μεγάλου αρχαιολόγου και πνευματικού ανθρώπου Πέτρου Θέμελη, ομόφωνα ψηφίζει:

1. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη των Πελοποννησίων και ιδιαίτερα των Μεσσηνίων για τη μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και στην πνευματική ζωή του τόπου μας και της πατρίδας μας γενικότερα.

2. Θεωρεί τον αείμνηστο Πέτρο Θέμελη μεγάλο ευεργέτη της Μεσσηνίας, γιατί με το ανασκαφικό έργο του στην Αρχαία Μεσσήνη πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στην επιστημονική γνώση, αλλά και στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

3. Αναγνωρίζει ότι με το ήθος, την απλότητα, τη λιτότητα της προσωπικής του ζωής, αλλά και με την εργατικότητα και τη συνεχώς ανανεούμενη γνώση του, προσδιόρισε και λάμπρυνε τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ανθρώπου, που τόσο έχουν ανάγκη οι κοινωνίες μας.

4. Εξουσιοδοτεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στην επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων.

5. Αποφασίζει την πραγματοποίηση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Παρασκευή 29-12-2023 με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το έργο, τις ιδέες, τη στάση ζωής και την προσφορά του Πέτρου Θέμελη»”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button