home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αντιδράσεις για την κατάργηση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος

Γιώργος Γαβρήλος: Η ΝΔ να απολογηθεί στον λαό της Αργολίδας που σε λίγο καιρό θα δει άλλη μια δημόσια δομή να καταργείται

«Μόνο ιδεοληπτική και εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας, που είχε ως έδρα το Άργος». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα 36 από τα 37 Πανεπιστημιακά τμήματα που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν λειτουργήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο βουλευτής:

«Όταν το Υπουργείο Παιδείας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσιζε τη δημιουργία 37 νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων, σε Σχολές της Περιφέρειας, είχε σα σκοπό την ενίσχυση των πανεπιστημιακών δομών της επαρχίας, την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τη παροχή δυνατότητας σε περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση, από τη μια κλείνει Δημόσιες Σχολές, και από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει ότι η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους.

Η ΝΔ να απολογηθεί στον λαό της Αργολίδας, που σε λίγο καιρό θα δει άλλη μια δημόσια δομή να καταργείται από την περιοχή μας, οδηγώντας τον Νομό, με πιο γρήγορο ρυθμό στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Και πρέπει να δώσει απαντήσεις για το ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά: Αυτά όσων έχουν να πληρώσουν για ιδιωτικές Σχολές ή αυτά των μεσαίων και φτωχών οικογενειών της χώρας, που προσπαθούν να παρέχουν στα παιδιά τους τα αναγκαία ώστε να σπουδάσουν σε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην περιοχή τους;»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis