home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ουρές κόσμου για τη δωρεάν είσοδο στο Μπούρτζι

Συνωστισμός από ντόπιους και τουρίστες για μια θέση στο καΐκι
Μπούρτζι δωρεάν είσοδος κόσμος

Ουρές κόσμου σχηματίστηκαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου για μία επίσκεψη στο ανανεωμένο Φρούριο Μπούρτζι, το οποίο -μόνο για σήμερα- είχε δωρεάν είσοδο για τον κόσμο.

Λίγο η αργία της Εθνικής Επετείου, λίγο ο καλός καιρός που θύμιζε καλοκαίρι (η θερμοκρασία άγγιξε τους 29 βαθμούς Κελσίου στο Ναύπλιο), λίγο το δωρεάν εισιτήριο, όλα αυτά μαζί συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί συνωστισμός για μια θέση στα καραβάκια από ντόπιους αλλά και τουρίστες που έμαθαν τα νέα.

Όλες οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για μια τέτοια εκδρομή. Το καΐκι προσφέρει μια μαγική διαδρομή μέσα στα καταγάλανα νερά του Αργολικού κόλπου. Ακολουθεί η εξερεύνηση του φρουρίου, το οποίο χθες 27 Οκτωβρίου έκανε τυπικά εγκαίνια παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, έχοντας ανοίξει για το κοινό από τις 5 Αυγούστου μετά από μακρά περίοδο εργασιών συντήρησης και ανάδειξης που διήρκησαν πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο.

Από το Μπούρτζι μπορείς να απολαύσεις υπέροχη θέα στο Ναύπλιο, αφού μπορείς να δεις το Λιμάνι και το Παλαμήδι. Τέλος το ίδιο το Μπούρτζι το οποίο έχει τη δική του μοναδική ομορφιά.

Ήταν μεγάλη ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς μια τέτοια ηλιόλουστη μέρα το φρούριο Μπούρτζι. Γι΄αυτό τον λόγο όποιος αντίκριζε σήμερα το λιμάνι θα έβλεπε μία λαοθάλασσα κόσμου να περιμένει υπομονετικά να τους μεταφέρει το καΐκάκι στην εμβληματική καστρονησίδα. Μεγάλοι, μικροί και πολλοί νέοι άδραξαν αυτή την ευκαιρία. Ξαναθυμήθηκαν οι παλιοί και έμαθαν οι νέοι την ιστορία του μέσα από την περιοδική έκθεση που φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του φρουρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis